8 Δεκεμβρίου 2016

Νέες διώξεις για τα διόδια, ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

Οι διώξεις πολιτών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα διόδια συνεχίζονται, με νέα δίκη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και με κατηγορούμενος ανάμεσα σε άλλους και άλλα 3 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς. Η ουσία της κατηγορίας δεν είναι παρά η συμμετοχή τους στη μεγάλη διαδήλωση της 16/2/2014 στα διόδια των Αφιδνών, που διοργανώθηκε από τους δήμους και φορείς του Ωρωπού, του Διονύσου και της Κηφισιάς (δείτε λεπτομέρειες εδώ).

Η συγκέντρωση στις Αφίδνες, για την οποία παραπέμπονται αγωνιστές σε δίκη
Η έκβαση και αυτής της δίκης είναι προκαθορισμένη (δείτε λεπτομέρειες εδώ). Ωστόσο οι κλήσεις συνεχίζονται, για παραδειγματισμό προφανώς, τρομοκράτηση και ομηρία, ενώ ο νόμος Βορίδη (που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις στα διόδια) ζει και βασιλεύει.  


Για το θέμα προτάθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς το παρακάτω ψήφισμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7/12/2016, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα:



ΨΗΦΙΣΜΑ 


Για μια ακόμα φορά συμπολίτες μας (μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης τουλάχιστον 4 μέχρι σήμερα) απειλούνται με ποινικές διώξεις, σύρονται στα δικαστήρια, με επίκληση μεγάλου τμήματος του ποινικού κώδικα και του ΚΟΚ, (μάλιστα και χωρίς στοιχεία), μόνο από το γεγονός πως ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα του δήμου μας και των όμορων δήμων, των φορέων, συλλογικοτήτων της περιοχής μας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16/02/2014 για την αύξηση των τιμών των διοδίων, την κατάργηση των διοδίων στην Αττική και την ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους εθνικούς δρόμους που τους έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει. 

Την ίδια στιγμή που σε μια χειμαζόμενη κοινωνία, από την επιβολή μέτρων που καθημερινά κλιμακώνονται επιδεινώνοντας την ζωή των ανθρώπων προς δόξα των αριθμών, και ενώ σχεδιάζονται νέοι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία ακόμα και εντός του αστικού ιστού, με διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, οι επιλογές άμυνας των πολιτών και οι μαζικές κινητοποιήσεις τους, δεν μπορούν να βρίσκονται στο στόχαστρο και το απόσπασμα και να απειλούνται συνεχώς με δικαστικές διώξεις. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ: 

  • Την παύση κάθε ποινικής δίωξης και εξέλιξης της όποιας ποινικής διαδικασίας και τώρα και στο μέλλον, των συμπολιτών μας που αγωνίζονται ενάντια στις ιδιωτικές εταιρίες που λυμαίνονται τους δρόμους μας. 
  • Την απόσυρση του νόμου Βορίδη που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχέθηκε να καταργήσει αλλά τον διατηρεί ακόμα. 
Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε και στο μέλλον στο πλευρό των συμπολιτών μας που αγωνίζονται, με όλους τους τρόπους (ηθικά, νομικά, πολιτικά) . 


Διατηρούμε τις θέσεις μας ενάντια στα διόδια , νέα και παλιά όπως διατυπώθηκαν και στην απόφαση μας 44/2016 στις 27/01/2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα