11 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση στο Μαρούσι: Φασισμός και Χρυσή Αυγή, "νόμιμο πολιτικό κόμμα" ή εγκληματική ναζιστική οργάνωση;

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου και Βορείων προαστίων
Διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα

Φασισμός και Χρυσή Αυγή, ‘νόμιμο πολιτικό κόμμα’
ή εγκληματική ναζιστική οργάνωση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Ώρα 7:30μμ
Αίθουσα Δημαρχείου Αμαρουσίου

Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ 
«ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» του Άρη Χατζηστεφάνου

Ομιλητές:
Άρης Χατζηστεφάνου – δημοσιογράφος
Κώστας Παπαδάκης – δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δείτε το χάρτη με το σημείο της εκδήλωσης εδώΗ ανακοίνωση του Συντονιστικού:


Φίλες και φίλοι,

Η ανησυχητική άνοδος των ακροδεξιών-ναζιστικών κομμάτων σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, δε συνδέεται μόνο με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά με το σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις των χωρών. Πολιτικές που δημιουργούν κοινωνικές/ρατσιστικές διακρίσεις στα λαϊκά στρώματα έτσι ώστε η κυρίαρχη τάξη να μπορεί να έχει πάντα τον πλήρη έλεγχο.

Είναι αυτές οι πολιτικές που βοήθησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής στον τόπο μας. Αυτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται για πλήθος δολοφονικών επιθέσεων και που έχει ήδη στο ενεργητικό της πάνω από 20 καταδικαστικές αποφάσεις. Ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει ξεπεράσει τις 120 δικασίμους, με τρομαχτικές αποκαλύψεις σε κάθε μία, τα κυρίαρχα ΜΜΕ την υποβαθμίζουν.

Το πολιτικό σύστημα την αποδέχεται ως νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και συνδιαλέγονται μαζί της μέσα και έξω από τη βουλή. Τα ΜΜΕ τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ανάλογα με τις διαπλεκόμενες πολιτικές ισορροπίες.

Τελικά είναι η Χρυσή Αυγή πολιτικό κόμμα ή εγκληματική οργάνωση;

Οι καθημερινές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές, με αποκορύφωμα την τελευταία επίθεση σε σχολείο του Περάματος αποδεικνύουν την εγκληματική της φύση. Σαν μια τέτοια εγκληματική οργάνωση πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στη γειτονιά μας βρίσκονται τα γραφεία του Βορείου Τομέα της Χρυσής Αυγής. Η δίκη αναδεικνύει ότι, πέρα από κάθε αμφιβολία, τα γραφεία των χρυσαυγιτών δεν είναι παρά τόπος σύναξης για τις εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους και ορμητήρια για τις επιθέσεις τους. Χρειάζεται να παλέψουμε για να κλείσουν!

Δεν εφησυχάζουμε! Προγραμματίζουμε και οργανώνουμε τις δράσεις μας στον κοινό μας αγώνα


«…Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…»


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
email: syntonistiko.14@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα