17 Οκτωβρίου 2017

Από την κινητοποίηση στα διόδια των Αφιδνών

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική μέρα δράσης για το Στράτο Δασκαρόλη, που μπήκε στη φυλακή γιατί αρνήθηκε να πληρώσει τα ληστρικά διόδια (αλλά αποφυλακίστηκε μετά τη γενική κατακραυγή και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης), η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής για Κοινωνικά δικαιώματα και δημόσια αγαθά, προχώρησε σε κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών το Σάββατο 14 ΟκτωβρίουΣτην κινητοποίηση αναρτήθηκαν πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων, της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και της κίνησης "ΑΛ.ΑΝΥ.Α", μοιράστηκε η προκήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής στους διερχόμενους οδηγούς που εξέφραζαν την υποστήριξή τους με κάθε τρόπο, ενώ τα διόδια έμειναν ανοιχτά μέχρι το τέλος της κινητοποίησης, στο ρεύμα προς Λαμία.Παραμένει πάντα επίκαιρο κι επιτακτικό να αγωνιστούμε για την κατάργηση των νόμων που ποινικοποιούν τους αγώνες, για την κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων που χτίζουν γύρω μας φυλακές με τις μπάρες τους.

Σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντίθετα με τις εξαγγελίες δρομολογεί την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων, οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, ή η Βουλιαγμένης.  Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων.

Διεκδικούμε άμεσα την κατάργηση των διοδίων στην Αττική

και ζητάμε  

  • Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα διόδια
  • Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών! 
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας

____________________________________________________________________

Δείτε στιγμιότυπα από το ιστολόγιο της Συντονιστικής Επιτροπής εδώ.  

Δείτε την Ομάδα στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη, εδώ 

Δείτε την κινητοποίηση του Σαββάτου στην Καλαμάτα, εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα