4 Νοεμβρίου 2017

Βίντεο από τη μεγάλη διαδήλωση κατά των πλειστηριασμών

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών (και όχι μόνο) από όλη την Ελλάδα παρά το ψιλόβροχο, και με αγωνιστικό παλμό, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Νοέμβρη στη Αθήνα πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών.

Στα Προπύλαια

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, επιτροπές και πρωτοβουλίες από πολλά μέρη της Ελλάδας και της Αττικής, όπως Κηφισιά, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Βύρωνας, Σεπόλια, Πέραμα, Κερατσίνι, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Γκύζη, Αιγάλεω, Νίκαια - Ρέντης, Γλυφάδα, Ζωγράφου, οι Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια κ.ά. Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης σωματεία και εργατικές συλλογικότητες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ κ.ά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε το μεσημέρι από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατηφόρισε την Πανεπιστημίου, πέρασε από την Ομόνοια, και μέσω της Αθηνάς και της Ερμού κατέληξε στη Βουλή, όπου και ενώθηκε με πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας έξω από την Βουλή. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά των μνημονίων, της ΕΕ, της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, καθώς και συνθήματα υπέρ των αγώνων του λαού, του κινήματος και της αναγκαιότητας της αντίστασης, της πάλης και της ανατροπής. Ταυτόχρονα μοιράστηκε η κοινή προκήρυξη των Συντονισμών Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών απ' όλη την Ελλάδα. 

Η ανταπόκριση του κόσμου, στους γεμάτους κόσμο δρόμους του εμπορικού κέντρου της Αθήνας από τους οποίους πέρασε η πορεία, ήταν από θετική έως ενθουσιώδης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ενθάρρυναν τους διαδηλωτές, διάβαζαν την προκήρυξη, εξέφραζαν την υποστήριξή τους στο κίνημα, την αγανάκτησή τους για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τις τράπεζες και την κυβερνητική πολιτική για το ζήτημα.

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνέλευση του κινήματος στην αίθουσα του ΤΕΕ. Πληροφορίες για τη συνέλευση, και την απόφασή της για συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου κατά των πλειστηριασμών,  θα βρείτε εδώ.

______________________________________________ 

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία, όπως τις κατέγραψε η κάμερα της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.



Βίντεο της Εφημερίδας των Συντακτών:

 ______________________________________________ 

Φωτογραφίες:

Κοραή



Πανεπιστημίου

Πανεπιστημίου

Ομόνοια

Ομόνοια

Αθηνάς

Ομόνοια

Δημοτική Αγορά

Ερμού

Ερμού

Ερμού

Ερμού

Στη Βουλή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα