31 Ιουλίου 2011

Πορεία από το Σύνταγμα στην πλατεία Κοτζιά, Δευτέρα 1 Αυγούστου

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την αστυνομία εκκένωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου το Σύνταγμα, καταστρέφοντας τις υποδομές του κινήματος και προχωρώντας σε 8 συλλήψεις.


Άξιος ο μισθός σας κε Καμίνη!


Την απάντηση την έδωσε το ίδιο βράδυ η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή της. Δεν τα κατάφεραν και τελικά αποχώρησαν. 
Λαϊκή Συνέλευση 30/7, φωτογραφία από το site της Άμεσης Δημοκρατίας
Η Λ.Σ. αποφάσισε Πορεία Διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και θα κινηθεί προς το δημαρχείο. Η πορεία θα επιστρέψει στη συνέχεια στο Σύνταγμα, όπου και θα γίνει η Λαϊκή Συνέλευση. Δείτε το κάλεσμα για τη διαδήλωση εδώ.

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση από το site της Άμεσης Δημοκρατίας, που εκδόθηκε πριν τη ΛΣ του Σαββάτου:Η Πλατεία Είμαστε Εμείς Και Είμαστε Παντού

Συγκέντρωση στις 6μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος 

Σαν τους κλέφτες, που τρέμουν τη δημόσια αιδώ και κατακραυγή, λίγο μετά τις 4 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας, δημοτική αστυνομία συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εισέβαλαν στην πλατεία Συντάγματος, άρχισαν να καταστρέφουν τη μία σκηνή μετά την άλλη, αλλά και τις υποδομές των ομάδων. Προέβησαν σε 13 προσαγωγές από τις οποίες τουλάχιστον 8 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Όπως ακριβώς οι “γαλατάδες” της εποχής του αστυνομικού κράτους και της χούντας. Καταγγέλουμε την απαγόρευση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους όσων κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας (για αυτό και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για τον αριθμό και τα στοιχεία των συλληφθέντων).

Από τα χέρια τους οι αγωνιστές που παρευρίσκονταν εκεί, αντιστεκόμενοι, έσωσαν ό,τι μπορούσαν και κινηματογράφησαν τις “σκηνές απείρου κάλλους” μιας σιδερόφραχτης και δειλής δημοκρατίας και μιας δικαιοσύνης που λειτουργεί με βάση τους νόμους της νύχτας.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Η πλατεία είμαστε όλοι εμείς, οι χιλιάδες καθημερινοί άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι σε μια κυνική, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική, διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία που απελπισμένη μπροστά στην αποτυχία της προσπαθεί να σωθεί με κάθε τρόπο.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα της.
Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε.

Τους πληροφορούμε πως πλανώνται οικτρά αν νομίζουν ότι “καθαρίζοντας” και κάνοντας φρούριο την πλατεία Συντάγματος θα προφυλαχτούνε. Υπάρχουν δεκάδες πλατείες πλέον παντού στην Αθήνα, εκατοντάδες πλατείες πλέον παντού στην Ελλάδα. Είμαστε σε κάθε γειτονιά, μαζί με κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.

Είμαστε τα εκατομμύρια της κοινωνίας κόντρα σε μία χούφτα διεφθαρμένους και υποτελείς εντολοδόχους που πουλάνε τζάμπα μαγκιά με τους μισθοφόρους της εξουσίας.

Είμαστε παντού.
Και ότι και να κάνουν δεν μπορούν να μας διώξουν. Οι δρόμοι και οι πλατείες, όπως οι δουλειές, οι παραγωγικές δομές, ο πλούτος αυτής της χώρας και τα δικαιωμάτα μας ανήκουν σε εμάς. Αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας.

Το είπαμε, το ξαναλέμε και το εννοούμε:
Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.

Όλοι στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Σαββάτο 30 Ιουλίου, στις 6 μ.μ.


Η τρομοκρατία της Χούντας κυβέρνησης – τρόϊκας – μνημονίου, του υποτελούς Δήμαρχου Αθηναίων και των φερέφωνων ΜΜΕ δεν θα περάσουν.


Δεν μας φοβίζετε. Μας εξοργίζετε.
Συνεχίζουμε ειρηνικά - αποφασιστικά - δημιουργικά


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα