1 Οκτωβρίου 2011

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής 30/9 στην Εφορία Κηφισιάς

Την Παρασκευή 30/9 στις 8 το πρωί, τελευταία μέρα πληρωμής της «εισφοράς αλληλεγγύης» (πριν ανακοινωθεί η παράταση), οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς νέα κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς, με σύνθημα «δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους».


Η κινητοποίηση ήταν η τελευταία μιας σειράς δράσεων της Επιτροπής Αγώνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενάντια στα χαράτσια: Μοίρασμα προκηρύξεων στο κέντρο της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Νέας Κηφισιάς, σε σούπερ μάρκετ στην Κάτω και Νέα Κηφισιά, καθώς και σε λαϊκές αγορές κάλεσμα στις κινητοποιήσεις με τηλεβόα από αυτοκίνητο, συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας 26/9 έξω από την εφορία, συλλογή εκκαθαριστικών σημειωμάτων την Πέμπτη 29/9 στην Κάτω Κηφισιά.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναρτήθηκε πανό με σύνθημα:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Μοιράστηκαν προκηρύξεις της Επιτροπής που καλούσαν τους πολίτες να αρνηθούν την πληρωμή των χαρατσιών, δόθηκαν «Δηλώσεις Αντίθεσης στην πληρωμή και Αδυναμίας Πληρωμής αντισυνταγματικής φορολογίας», και «Δηλώσεις Επιφύλαξης κατά της εισφοράς» (για όσους ήταν αποφασισμένοι να πληρώσουν), ενώ εκφωνήθηκαν σχετικά συνθήματα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Σε παράσταση μελών της επιτροπής στην έφορο, ζητήθηκε η διευκόλυνση των πολιτών στην κατάθεση των παραπάνω δηλώσεων, κάτι που έγινε δεκτό από την έφορο, η οποία και μας ενημέρωσε για το μεγάλο πλήθος των σχετικών δηλώσεων που είχαν ήδη κατατεθεί.

Στον ίδιο χώρο της Εφορίας Κηφισιάς, οργανώθηκε λίγο αργότερα συγκέντρωση με το ίδιο θέμα  από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο της Νέας Ερυθραίας. Η Επιτροπή χαιρετίζει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και καλεί τους φίλους της να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους τους για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενάντια στα νέα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Θα στηρίξουμε ταυτόχρονα με όλες μας τις δυνάμεις τις κεντρικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις 5 και 19 Οκτώβρη. Γιατί απέναντι στη δική τους ανίερη συμμαχία, είναι η δική μας ενότητα και πάλη που θα τους συντρίψει.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δείτε εδώ παρουσίαση της κινητοποίησης από τηλεοπτικό κανάλι και συνέντευξη μέλους της Επιτροπής Αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα