20 Δεκεμβρίου 2011

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Κηφισιάς για το χαράτσι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου έξω από τη ΔΕΗ Κηφισιάς.

















Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση έγινε σε εργάσιμες ώρες και υπό συνεχή (και κατά περιόδους καταρρακτώδη) βροχή, η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν μεγάλη και με αγωνιστικό πνεύμα. Οι συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, είχαν σαν αποτέλεσμα τη συμμετοχή πολιτών από Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Μαρούσι, Πεύκη, Χαλάνδρι αλλά και άλλες περιοχές, ενώ και η συμμετοχή φορέων ήταν ανάλογη:
Τη συγκέντρωση κάλεσαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - Ε.Ε. - κυβέρνησης, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το χαράτσι της ΔΕΗ, ο σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου και η Τοπική Επιτροπή Βορείων προαστίων του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, δημοτικοί σύμβουλοι της Κηφισιάς (Παναγιώτης Κανακάκης , Βασίλης Βάρσος, Άννα Συνοδινού) και του Αμαρουσίου (Λευτέρης Μαγιάκης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης).



Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των φορέων συνάντησε την προϊσταμένη του καταστήματος της ΔΕΗ κ. Ανδριοπούλου, που αφού την ενημέρωσε ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτά τα βάρβαρα μέτρα και δεν πρόκειται να πληρώσει το χαράτσι, ότι με τους πολίτες συντονίστηκε και ο Δήμος Κηφισιάς που συγκροτεί σχετικό μηχανισμό υποστήριξης, την κάλεσε να μην κόψει το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, και πως σε αντίθεση περίπτωση θα βρει αντιμέτωπους  τους φορείς της περιοχής, που δεν θα επιτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος. Στη συνάντηση προσήλθε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος την ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στο χαράτσι.
Από την  πλευρά της η κα. Ανδριοπούλου, δήλωσε ότι το ρεύμα δεν έχει κοπεί σε κανέναν πολίτη που δεν έχει πληρώσει το τέλος. Είπε ακόμη ότι οι συνδρομητές της ΔΕΗ μπορούν να πληρώνουν το ρεύμα χωρίς το χαράτσι και στα γραφεία της ΔΕΗ, και όχι μόνον μέσω Internet ή ATM, και ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι ενήμεροι γι’ αυτό.  
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς:

  •  Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση, απότοκο των πολλαπλών ενημερωτικών δράσεων της Επιτροπής και των άλλων φορέων αλλά και της λαϊκής άρνησης να πληρωθεί το χαράτσι.
  • Χαιρετίζει την ενωτική κινητοποίηση φορέων και πολιτών ενάντια στο χαράτσι, δηλώνοντας ότι θα εργαστεί για το περαιτέρω πλάτεμα της συνεργασίας και συντονισμού δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση.
  •  Επισημαίνει τη θετική δέσμευση από την τοπική διοίκηση της ΔΕΗ ότι οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος χωρίς το χαράτσι και στα γραφεία της ΔΕΗ Κηφισιάς. Θα επαληθεύσουμε ωστόσο και θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή στην πράξη αυτής της δέσμευσης.
  •  Επισημαίνει επίσης τη θετική στάση του δήμου Κηφισιάς, που θα πρέπει να περάσει από τα λόγια στην πράξη. Θα εξετάσουμε ταυτόχρονα και καταγγελίες πολιτών για παρελκυστική τακτική υπηρεσιών του, επιβάλλοντας την επίλυση των σχετικών πραχτικών προβλημάτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα