14 Δεκεμβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Κηφισιάς, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, 12 το μεσημέρι

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για το χαράτσι και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης, σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ζηρίνειο, Γρηγορίου Λαμπράκη 2, τη Δευτέρα 19/12/2011, στις 12 το μεσημέρι, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Δήμος, συνδικάτα, φορείς από άλλες κοντινές περιοχές, αλλά και κάθε άλλος φορέας που είναι διατεθειμένος να αντιπαλέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των χαρατσιών.
Δείτε παρακάτω τη σχετική προκήρυξη.

Για το μοίρασμα της προκήρυξης έχουν καθοριστεί τα εξής ραντεβού:
  • Τετάρτη 14/12 στις 7 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου εργατικών και κάτω Κηφισιάς (Μαρίνου Αντύπα και 1ης Μαίου): Διανομή της προκήρυξης, κλείσιμο πρόσθετων ραντεβού. Την ίδια μέρα μοίρασμα προκήρυξης στο Δημοτικό συμβούλιο.
  • Πέμπτη 15/12 στις 7:30, ραντεβού στο Θανόπουλο της Νέας Κηφισιάς, Ελαιών 38, διανομή στο κέντρο της Νέας Κηφισιάς 
  • Παρασκευή 16/12 στις 7 μ.μ., ραντεβού στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο της Νέας Ερυθραίας (Ελ. Βενιζέλου 163): Διανομή στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας
  • Σάββατο 17/12, στις 11 π.μ., ραντεβού στο Βερόπουλο της Κάτω Κηφισιάς (Αχαρνών 80). Διανομή στο Βερόπουλο (Κάτω Κηφισιά) και στο κέντρο της Κηφισιάς

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ - κυβέρνησης

Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, μετά από πρόταση πολιτών και κινητοποίηση κατά την ημέρα της συνεδρίασης, εξέδωσε απόφαση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
  • Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος με τη νομική του υπηρεσία τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ όλων των δημοτών που πλήρωσαν την αξία του ρεύματος (και τα τέλη υπέρ δήμου και ΕΡΤ, πλέον ΦΠΑ), αλλά όχι το χαράτσι, μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου να καταθέτει ο δήμος εξώδικα στη ΔΕΗ, ώστε να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των ιδιοκτησιών των δημοτών.
  • Επίσης δηλώθηκε η πρόθεση του δήμου να συμπαρασταθεί έμπρακτα και δυναμικά σε κάθε απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και να βοηθήσει με κάθε νομικό ή τεχνικό τρόπο στην αποκατάσταση ηλεκτροδοτήσεων που τυχόν διακοπούν για τον ίδιο λόγο.
  • Τέλος δηλώθηκε η συμμετοχή του δήμου σε κινητοποιήσεις που θα αφορούν την καταγγελία της επιβολής του χαρατσιού και την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ
Η απόφαση αυτή είναι μια πρώτη νίκη στην περιοχή μας ενάντια στο χαράτσι, και προστίθεται σε μια σειρά άλλων θετικών αποφάσεων δήμων όλης της χώρας, προσωρινών δικαστικών αποφάσεων κατά της διακοπής σύνδεσης της παροχής ρεύματος, της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων, αποφάσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων να μη συμμετάσχουν σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής, κλπ. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του λαού, μιας που τίποτα δεν χαρίζεται. Εκείνο που τώρα χρειάζεται είναι η αξιοποίησή της και η πρακτική της υλοποίηση. Και είμαστε εμείς εκείνοι που θα το κάνουμε, ο καθένας από μας και όλοι μαζί:
Τι πρέπει να κάνουμε τώρα;
·  Να ενημερώσουμε όλους τους δημότες για την απόφαση και για το τι πρέπει να κάνουν με το χαράτσι (δείτε παρακάτω). Γιατί όσο περισσότεροι είμαστε αυτοί που θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, τόσο δυσκολεύουμε  την επιβολή των όποιων συνεπειών από τη μη πληρωμή του. Ένας – ένας είμαστε αδύνατοι, όλοι μαζί μπορούμε.
·  Όλοι μαζί στην κινητοποίηση της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη στις 12 π.μ. στη ΔΕΗ Κηφισιάς, που οργανώνουν μαζικοί φορείς, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η κινητοποίηση να γίνει γνωστή σε κάθε δημότη. Να συμμετέχουμε μαζικά, να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι.
·  Να μην πληρώσουμε το χαράτσι, γιατί είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, άδικο, αντιλαϊκό, γιατί δεν μπορούμε, αλλά και γιατί δεν θέλουμε να το πληρώσουμε:
Ειδικότερα, για πληρωμή του ρεύματος χωρίς το χαράτσι, κάνουμε τα εξής:
  • Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ σημειώνουμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το απόκομμα ταχυπληρωμής).
  • Πάμε σε ένα ΑΤΜ (αυτόματο μηχάνημα πληρωμής) τράπεζας που είναι συμβεβλημένη με τη ΔΕΗ. Αυτά τα ΑΤΜ βρίσκονται στο εσωτερικό της τράπεζας και χρησιμοποιούνται συνήθως για πληρωμές καρτών και δανείων.
  • Αν το ΑΤΜ δέχεται τραπεζική κάρτα, βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε:
Άλλες συναλλαγές => Πληρωμές ΔΕΚΟ => ΔΕΗ. Σε ορισμένες τράπεζες δεν χρειάζεται καν να έχουμε τραπεζικό λογαριασμό.

  • Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
  • Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού, εκείνο που αντιστοιχεί στη δόση για το ειδικό τέλος (ΕΕΤΗΔΕ 2011).
  • Το ποσό που απομένει το πληκτρολογούμε ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
  • Παίρνουμε την απόδειξη του ΑΤΜ.
  • Εναλλακτικά (αντί της πληρωμής μέσω ATM), εάν έχουμε τραπεζικό λογαριασμό σε κάποια τράπεζα και κωδικό e-banking, πληρώνουμε μέσω internet το ποσό του λογαριασμού αφού αφαιρέσουμε το χαράτσι, και τυπώνουμε την απόδειξη πληρωμής.
  • Φωτοτυπούμε την απόδειξη του ΑΤΜ (ή την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Internet), το λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητά μας (εννοείται ότι ο λογαριασμός βγαίνει στο όνομά μας) και πηγαίνουμε στο Δημαρχείο.
  • Καταθέτουμε τις φωτοτυπίες στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς (στο Δημαρχείο, 1ος όροφος), προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε ομαδική προσφυγή στη ΔΕΗ κατά του ειδικού τέλους. Ενδέχεται να μας ζητήσουν να υπογράψουμε μια απλή εξουσιοδότηση προς το δήμο για το εξώδικο.
Για την έμπρακτη εκδήλωση της θέλησής μας να αποτρέψουμε την καταβολή του χαρατσιού και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ζηρίνειο, τη Δευτέρα 19/12/2011, στις 12 το μεσημέρι, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος, συνδικάτα, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, φορείς από άλλες κοντινές περιοχές, αλλά και κάθε άλλος φορέας που είναι διατεθειμένος να αντιπαλέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των χαρατσιών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ. ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ζηρίνειο)

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ - κυβέρνησης

Επικοινωνία:
email:   epitropikifisias@gmail.com, κινητό: 6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα