8 Απριλίου 2012

Βίντεο από την πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα

Ο λαός της Αθήνας αποχαιρέτησε την Κυριακή το Δημήτρη Χριστούλα, τον αγωνιστή που αυτοκτόνησε την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα, στην κορυφαία προσπάθεια της ζωής του να αφυπνίσει τον Ελληνικό λαό από το λήθαργο με τη θυσία του.

Η πολιτική, σύμφωνα με την επιθυμία του, κηδεία έγινε στις 2 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Α' Νεκροταφείου Αθηνών, παρουσία πλήθους κόσμου που θέλησε με την παρουσία του να αποχαιρετήσει ένα δικό του άνθρωπο, υποσχόμενος τη συνέχεια του αγώνα όπως ο Δημήτρης είχε ελπίσει.





Στην αρχή διαβάστηκε μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με τίτλο "Μια αστραπή στην πλατεία Συντάγματος - Αφιέρωμα στο Δημήτρη Χριστούλα":


Ολόκληρο το κείμενο εδώ

Το τελευταίο αντίο από την κόρη του Έμμυ:


Ολόκληρο το κείμενο εδώ

Για τον Δημήτρη Χριστούλα, μίλησαν επίσης, η στενή φίλη της Έμμυς Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας Κ. Λουράντος, ο Λ. Παπαδόπουλος από το κίνημα “Δεν πληρώνω” (μέλος του οποίου ήταν ο Δ. Χριστούλας), η Μαρία Γασπαρινάτου από το κίνημα «Διόδια-Stop» στο οποίο επίσης συμμετείχε ο εκλιπών, εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου (μέλος του οποίου επίσης ήταν), οικογενειακοί φίλοι και ο Μιχάλης, από το κίνημα της πλατείας Συντάγματος ο οποίος και είχε γνωριστει με το Δημήτρη Χριστούλα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της πλατείας.

Το Δημήτρη αποχαιρέτησε ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο κόσμος με το τραγούδι των Μίκη Θεοδωράκη - Μάνου Ελευθερίου "ποιος τη ζωή μου κυνηγά". Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί, αφού ο ίδιος είχε αγωνιστεί και για να επιτραπεί η αποτέφρωση των νεκρών και στην Ελλάδα.



Στη συνέχεια οι παριστάμενοι στην κηδεία έφτασαν με πορεία στο Σύνταγμα, στο σημείο της αυτοκτονίας του Δημήτρη, σύμβολο αντίστασης και θυσίας πλέον, και σημείο απότισης φόρου τιμής στον αγωνιστή.

Ο Δημήτρης ζει στο μυαλό και στις καρδιές μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα