25 Απριλίου 2012

Λίγα λόγια για τις εκλογές

Εκλογές τελικά, 2 χρόνια μετά το μνημόνιο, αλλά και 2 σχεδόν χρόνια από τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς που συγκροτήθηκε ακριβώς ενάντια σ’ αυτή την πολιτική του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Και επειδή μας ζητούν τώρα συγχώρεση, γιατί τάχα δε διάβασαν, δεν ήξεραν και δε συμφωνούσαν (ψήφιζαν πάντως και υλοποιούσαν την καταστροφή της χώρας), και σαν επιβράβευση της ευαισθησίας τους ζητιανεύουν την ψήφο μας, θα τους θυμίσουμε ότι:
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ έγινε όλα αυτά τα χρόνια
  • Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν 200% (2.000 το χρόνο περίπου)
  • 1.500.000 οι άνεργοι
  • 400.000 εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ενώ το ένα τρίτο εργάζονται ανασφάλιστοι
  •  Η νεολαία βρίσκεται παγιδευμένη στην ανεργία, την υποαπασχόληση, την περιστασιακή εργασία και σπρώχνεται στη μετανάστευση
  •  Η δημόσια περιουσία της χώρας βγαίνει στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί.
  •  Το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται και η υγεία - πρόνοια - παιδεία - έρευνα ιδιωτικοποιούνται
  •  Η δημοκρατία ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ αφού οποιαδήποτε απόπειρα αντίδρασης από την μεριά του λαού αντιμετωπίζεται με απίστευτη βία, αυταρχισμό και τρομοκρατία, σε τέτοιο βαθμό που από τύχη ακόμη δεν έχουν υπάρξει νεκροί.
  •  Η αναβίωση των πιο αντιδραστικών πολιτικών του αντικομουνισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι πια ορατή, με αποτέλεσμα πολιτικές δυνάμεις σαν την Χρυσή Αυγή να σηκώνουν κεφάλι
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ μας οδήγησαν εδώ

  •  Είναι βέβαια η Ε.Ε, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δηλ. η τρόικα, που σχεδίασαν αυτήν την πολιτική, αλλά όχι μόνοι τους:
  •  Είναι και το μεγάλο κεφάλαιο, που με πρόσχημα τη δική του κρίση, βρήκε την ευκαιρία να τσακίσει μισθούς, εργατικά δικαιώματα και συνδικάτα, κάτι που εδώ και χρόνια σχεδίαζε.

Γελοιογραφία του Γιάννη Ιωάννου

  •  Αλλά είναι και αυτοί που υλοποίησαν αυτή την πολιτική:
 o  Το ΠΑΣΟΚ, του Παπανδρέου και του Βενιζέλου, καμία η διαφορά μεταξύ τους.
 o  Η ΝΔ που συγκυβέρνησε και στήριξε το μνημόνιο στη δεύτερη φάση του
 o  Ο ΛΑΟΣ που συγκυβέρνησε επίσης, αλλά στήριξε και το 1ο μνημόνιο από την αρχή.
 o  Είναι και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τον Παπαδήμ(ι)ο, που του επιφυλάσσουν και νέες δόξες μετά τις εκλογές.
 o  Είναι και η Μπακογιάννη, που είπε ναι σε όλα, σε όλες τις φάσεις
Θέλουν να τα ξεχάσουμε όλα, σα να μην έγινε τίποτα, να εγκλωβιστούμε ξανά στα ψεύτικα διλήμματά τους και να ψηφίσουμε όπως παλιά, χωρισμένοι σε μπλε και πράσινα καφενεία. Και μας σερβίρουν ξανά , οι ψεύτες, υποσχέσεις και προγράμματα. Αλλά εμείς:


ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ


Είναι κοινό το πρόγραμμά τους, δεν το έχουν εξαγγείλει αλλά το έχουν ήδη ψηφίσει, και έχει όνομα: Λέγεται Μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση. Λίγα μόνο σημεία από αυτά που μας επιφυλάσσουν, άλλα υπάρχουν ήδη στο μνημόνιο και άλλα διέρρευσαν από το υπουργείο:

  •  Χαράτσια της εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: Υπέρογκος φέτος φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012, όλα μαζί μετά τις εκλογές, γιατί άραγε;
  •  Νέα φοροκαταιγίδα: Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο, φόρος ιδιοκατοίκησης , εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, μονιμοποίηση του χαρατσιού της ΔΕΗ με άλλη μορφή, αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%, νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα, νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
  •  Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
  •  Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού, παρά τις περί του αντιθέτου «διαβεβαιώσεις»), νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας, νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
  •  Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας
  •  Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
  •  Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012 και 200.000 σε βάθος τριετίας
  •  Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα, άμεση περικοπή του 30% αναδρομικά
  •  Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας
Κανείς δεν μπορεί πια να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, ο καθένας μας έχει τη δική του ευθύνη!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ στις ΕΚΛΟΓΕΣ;


Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μας υποδεικνύουν θρασύτατα τι πρέπει να ψηφίσουμε, για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με ακόμη χειρότερα μέτρα, από εκείνα που οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση και την χώρα σε πτώχευση. Μας λένε να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και όσους ομνύουν στην ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, θεωρώντας την εξυπηρέτηση του χρέους ως ύψιστη επιλογή. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε ότι ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.
Δεν έχουν επιχειρήματα και επιχειρούν γι αυτό να τρομοκρατήσουν το λαό εκβιάζοντας την ψήφο του. Δεν είμαστε όμως ραγιάδες όπως αυτοί. Κανείς δε θα εμπιστευτεί άλλο τους κάθε λογής «σωτήρες», που στη λογική του ρεαλισμού ζητούν με την ψήφο μας την οικειοθελή υποταγή στα σχέδια υποδούλωσης της χώρας και στα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών και τοκογλύφων.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αυτές οι εκλογές έχουν ιστορική σημασία. Όχι γιατί θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά γιατί μπορούν να γίνουν σημαντικός σταθμός στην πορεία της οικοδόμησης της λύσης σε όφελος του λαού και του τόπου. Γιατί οι αγώνες θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές και η έκβασή τους θα κριθεί τελικά στο κεντρικό πολιτικό πεδίο.
Να πούμε και όχι στην αποχή, το λευκό και το άκυρο. Γιατί η άρνηση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος έχει ήδη υπάρξει, ο λαός το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, μια νέα απόδειξη στην κάλπη δεν θα φέρει τίποτα καινούριο. Γιατί όσοι θα ήθελαν μια διαφορετική στάση των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική, και είναι πολλοί, θα πρέπει τουλάχιστον να δείξουν εκείνες τις θετικές πλευρές που θεωρούν σημαντικότερες. Ας δώσουμε και την εκλογική μάχη με σκοπό να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, όχι να τους συντηρήσουμε. Ας δώσουμε στις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τις κοινωνικές αντιστάσεις, τα τοπικά κινήματα, τις πλατείες και το Σύνταγμα, μια ορισμένη αντιστοίχηση στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει νέες διεργασίες προς θετική κατεύθυνση για το λαό μετά τις εκλογές, θα στηρίξει τη δράση του λαϊκού κινήματος από καλύτερες θέσεις, και θα αποτελέσει παράδειγμα αντίστασης και για άλλους λαούς, που μπαίνουν κι αυτοί στο ίδιο σφαγείο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Ραντεβού στους νέους αγώνες την 7η Μαΐου,

με την Επιτροπή Αγώνα  Κηφισιάς και όλο το λαό
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα