6 Μαρτίου 2014

Η κινητοποίηση στο Χαλάνδρι απέτρεψε τον πλειστηριασμό

Τελικά ο πλειστηριασμός πρώτης (και μοναδικής) κατοικίας άνεργης και με μεγάλα προβλήματα υγείας  γυναίκας απετράπη. Από τις πολλές εκατοντάδες πολιτών, που  συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου όπου επρόκειτο να γίνει ο τρίτος επαναληπτικός πλειστηριασμός του σπιτιού της γυναίκας. Οι δύο προηγούμενοι πλειστηριασμοί, με τιμή εκκίνησης 245.000 ευρώ (αντικειμενική αξία του ακινήτου), είχαν κηρυχθεί άγονοι. Τα κοράκια περίμεναν προφανώς τον τρίτο πλειστηριασμό που ορίσθηκε για 205.000 ευρώ (όσο ήταν η απαίτηση της τράπεζας).

Οι συγκεντρωμένοι, παρά την παρουσία ισχυρής δύναμης ΜΑΤ που προσπάθησαν βίαια να τους απομακρύνουν, δεν επέτρεψαν σε κανένα  κοράκι να περάσει μέσα στο ειρηνοδικείο για να καταθέσει προσφορά, κάτι που απέτρεψε τον πλειστηριασμό. Γύρω στις 5:10 μ.μ. ο πλειστηριασμός κρίθηκε "άγονος". Το ζήτημα βεβαίως δε λύθηκε οριστικά, αλλά η τράπεζα τώρα είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει από την αρχή τις διαδικασίες μετά από 6 μήνες. Τα κινήματα θα είναι και πάλι παρόντα, κάτι που και η τράπεζα γνωρίζει, και οφείλει να πράξει αναλόγως.



Στη συγκέντρωση καλούσε η Επιτροπή Πολιτών Χολαργού "Αντίσταση και Αλληλεγγύη", και συμμετείχαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop, η Αλληλεγγύη για Όλους, καθώς και πρωτοβουλίες από από διάφορες γειτονιές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.


Ήταν η πρώτη απόπειρα κατάσχεσης σε πρώτη κατοικία από τράπεζα, γιατί από την εφορία υπάρχουν ήδη πολλές (δείτε εδώ την περίπτωση της Κηφισιάς που επίσης απετράπη). Και δείχνει και την ουσία του νέου νόμου για τις κατασχέσεις (δείτε κριτική του νόμου εδώ), που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για μεγάλο μέρος δανειοληπτών.

Και ήταν ταυτόχρονα μια μεγάλη νίκη του λαϊκού κινήματος, που αποδεικνύει ότι μόνον η συλλογική μαζική αντίδραση και αλληλεγγύη μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, ακυρώνοντας τους κοινούς σχεδιασμούς τρόικας, κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών τάξεων, που μονόπλευρα πλήττονται από την κρίση.


Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το https://twitter.com/mpodil

 
Φωτογραφία από το ιστολόγιο του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα