26 Μαΐου 2014

Πρωτοφανείς τραμπουκισμοί της ΧΑ - αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην Κηφισιά

Πρωτοφανείς τραμπουκισμοί έγιναν σε εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς από ομάδα της Χρυσής Αυγής. Είκοσι άτομα επιτέθηκαν την Κυριακή των εκλογών στις 5:30 το απόγευμα σε 4 εκλογικούς επόπτες και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς. Το επεισόδιο άρχισε μέσα στο χώρο του εκλογικού κέντρου με προπηλακισμούς και συνεχίστηκε με άγριο ξύλο έξω από αυτό.
Αντιγράφουμε από ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
"... Πρόκειται για προαποφασισμένη επίθεση, που οργανώθηκε από το φασιστικό μαντρόσκυλο του πολιτικού συστήματος και συνοδεύτηκε από την ουσιαστική απραξία της αστυνομίας. Οι προκλήσεις εκδηλώθηκαν, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, που δεν έκανε τίποτε για να τις εμποδίσει, μέσα στο εκλογικό τμήμα, όταν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγαίνοντας από τις αίθουσες όπου επόπτευσαν την εκλογική διαδικασία, συνάντησαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Έξω από το κτήριο, τους περίμενε μια ομάδα είκοσι ατόμων της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με άγριο ξύλο. Η αστυνομία εμφανίστηκε αρκετά λεπτά αργότερα.
Καταγγέλλουμε τη φασιστική Χρυσή Αυγή, που βιάζεται να βγάλει την εκλογική προβιά της νομιμότητας και να εμφανίσει πάλι, το πραγματικό της πρόσωπο. Φοβούνται τη λαϊκή οργάνωση και πάλη και επιστρατεύουν τα τάγματα εφόδου.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που τους τρέφει, τη στάση ανοχής της αστυνομίας απέναντι στο φασιστικό εσμό.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!"

Δεν ήταν η πρώτη φορά τέτοιων τραμπουκισμών από τη συγκεκριμένη οργάνωση στην περιοχή μας. Από τη μεριά μας όμως, μας κάνει εντύπωση το εξής:  
  • Πως άραγε "τυχαίνει" πάντα, η "αντιμνημονιακή" όπως ισχυρίζεται Χρυσή Αυγή, να βάζει στο στόχαστρο των τραμπούκικων ενεργειών της πάντα άτομα και συλλογικότητες με σαφή αντιμνημονιακό προσανατολισμό και δράση; 
  • Γιατί δεν την έχουμε δει ποτέ να υποστηρίζει αυτούς που πλήττονται από τα μνημόνια, εργαζόμενους που απολύονται, που είναι απλήρωτοι, που τους κόβουν τους μισθούς, αλλά αντίθετα επιτίθεται σε όσους αγωνίζονται κατά των μέτρων και των συνεπειών τους; Ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και στην περιοχή μας; Έτσι για την ιστορία, δείτε εδώ μερικές. 
  • Και γιατί άραγε η ΧΑ και στη βουλή υποστηρίζει πάντα τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου;

Καλούμε κόμματα και φορείς της περιοχής να τοποθετηθούν ξεκάθαρα καταδικάζοντας τα επεισόδια. Σ' αυτήν εδώ τη θέση θα φιλοξενήσουμε τις σχετικές ανακοινώσεις.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την Τρίτη 27/5 στις 6:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ)
Στη συγκέντρωση που οργανώνουν μαζικοί φορείς και οργανώσεις της πόλης μας, συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

Σχετικές Ανακοινώσεις (όπως μας έρχονται):

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου
Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΣΑ
Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα