23 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση την Παρασκευή 27/3: Ο Ακροδεξιός – Φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα και στην ΕυρώπηΦίλες και φίλοι

Η διατήρηση των ποσοστών της Χ.Α. στις πρόσφατες εκλογές, η απαλλαγή του Ηλ. Κασιδιάρη, η καθυστέρηση της δίκης των χρυσαυγιτών που ξεκινά τον Απρίλη με αποτέλεσμα την επικείμενη αποφυλάκιση των ηγετών του ναζιστικού μορφώματος (Μιχαλοχιάκου, Παππά), η διατήρηση των γραφείων τους στη γειτονιά μας και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, πρέπει να βρουν το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα απέναντί τους.

Το τελευταίο διάστημα, περίοδο όξυνσης της οικονομικής κρίσης, παρατηρούμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη μια άνοδο των ακροδεξιών – νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων (της Λεπέν στη Γαλλία, του UKIP στη Βρετανία, στην Αυστρία, υποστήριξη και ενίσχυση από ΗΠΑ και Ε.Ε. του φασιστικού άξονα στην Ουκρανία  κλπ) και μια πρωτοφανή έξαρση φασιστικής-ρατσιστικής βίας, κυρίως ενάντια σε μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές.

Η Φασιστική απειλή είναι εδώ! Οφείλουμε να δράσουμε για να  αντιμετωπίσουμε το Φασισμό σε όλες του τις μορφές αλλά και το σύστημα που τον γεννά.

Για αυτό καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς του Αμαρουσίου και των Βορείων προαστίων σε: 

Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα:

« Ο Ακροδεξιός – Φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   27   ΜΑΡΤΗ  2015 
  Ώρα: 6:30 μμ
Αίθουσα Δημαρχείου Αμαρουσίου

Ομιλητές:    
Δημήτρης Ψαρράς Δημοσιογράφος, μέλος της ερευνητικής ομάδας ΙΟΣ, εργάζεται στην εφημερίδα των Συντακτών. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες "Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής", "Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη", "Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς", κ.α.


Θάνος Ανδρίτσος Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος, μέλος της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Ουκρανία.

Διοργάνωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα