24 Ιανουαρίου 2016

Νέος πλειστηριασμός την Τετάρτη στο Μαρούσι, συζήτηση στο ΔΣ Κηφισιάς για τους πλειστηριασμούς την ίδια μέρα

Την Τετάρτη 27/1 στις 4 μ.μ. στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου γίνεται πλειστηριασμός κατοικίας συμπολίτη μας. 
 από συλλογικότητες και πολίτες πριν από λίγους μήνες (δείτε εδώ το ιστορικό του πλειστηριασμού και εδώ την προηγούμενη αποτροπή του), που μετά από διαδοχικές αναβολές, επαναλαμβάνεται και πάλι την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ. στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου (Πεντέλης 14).


Ανεξάρτητα από την αποχή των συμβολαιογράφων, που όπως απεδείχθη πριν από 2 εβδομάδες στο Χαλάνδρι δεν εγγυάται την μη διεξαγωγή πλειστηριασμών (γιατί υπάρχουν και απεργοσπάστες), θα είμαστε και πάλι εκεί.


26/1/2016: Σε ανακοίνωσή της σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι "θα απέχουμε από Τετάρτη 27/1 ως και Παρασκευή 29/1 από τη διενέργεια κάθε είδους πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών και των ενόρκων καταθέσεων, με εξαίρεση μόνο τις εκτός γραφείου διαθήκες". Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία ανάμεσα στα μέλη της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. και ενώ στις 25/1 είχε ανακοινωθεί αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι την έκδοση νέας απόφασης.

Η κινητοποίησή μας ωστόσο στο Μαρούσι θα γίνει, όπως ήταν προγραμματισμένη.




Όλοι στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου 
την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 4 μμ

να αποτρέψουμε και πάλι τον πλειστηριασμό!



Οι πλειστηριασμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς


Μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και υπογραφές που κατατέθηκαν στο δήμο από πολίτες, πρόκειται να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, την Τετάρτη 27/1/2016 στις 7:30

Η Επιτροπή Αγώνα έχει ήδη καταθέσει σχετικό ψήφισμα, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι, δήμαρχος, δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν παίρνοντας καθαρή θέση υποστήριξης, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Υποστήριξης των κατοίκων του δήμου που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, όχι με δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών των διαδοχικών κυβερνήσεων, που οδήγησαν σε τεράστια ανεργία και μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατρέποντας έτσι πλήρως κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό. Θα καταγράψουμε τις θέσεις του καθενός, ώστε οι κάτοικοι του δήμου μας να γνωρίζουν τις απόψεις τους για τα κρίσιμα θέματα που καθορίζουν τη ζωή μας.

Καλούμε τους πολίτες του δήμου μας με τη μαζική τους συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμβάλλουν σε θετική απόφαση του δήμου, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αναλογιζόμενοι πως ο καθένας από μας μπορεί πολύ γρήγορα να βρεθεί στην ίδια θέση. Γιατί η κρίση ολοένα και βαθαίνει, ενώ οι πολιτικές, τάχα "διεξόδου", που εφαρμόζονται, ενδιαφέρονται μόνο για την αποπληρωμή "στο ακέραιο" του παράνομου, απεχθούς και επαχθούς χρέους, και βέβαια για το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου που εξακολουθεί να ορίζει τα πλαίσια των επιλογών τους,  αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο. 




ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1 στις 7:30
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Δείτε παρακάτω το ψήφισμα: 

  
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, συμπαρίσταται στον αγώνα των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, λόγω του ότι:

α) Οι πολιτικές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων και των δανειστών, ανέβασαν σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία, μείωσαν το εισόδημα όσων ακόμα εργάζονται και τις συντάξεις όσων πρόλαβαν να βγουν σε σύνταξη, ανατρέποντας έτσι κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και ακυρώνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων για τεράστιο τμήμα του πληθυσμού. Στόχος τους η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας ώστε να γίνει εύκολη βορά του κερδοσκοπικού κεφαλαίου και το «καθάρισμα» των ισολογισμών των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών, των ίδιων τραπεζών τις οποίες χρυσοπλήρωσε ο Ελληνικός λαός κατ΄ επανάληψη, «διασώζοντάς» τες σε βάρος του.   

β) Η προστασία της 1ης κατοικίας αίρεται πλήρως από 1/1/2016 για πάνω από το μισό των περιπτώσεων, ενώ και για τις υπόλοιπες, οι δυσβάσταχτοι όροι θα πετάξουν έξω από τις ρυθμίσεις προστασίας ένα άλλο μεγάλο ποσοστό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς:
  • Δηλώνει την αντίθεσή του σε πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, που ήδη εκτελούνται.
  • Καλεί το δήμο και τις υπηρεσίες του να συντονίσει μαζί με τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις της περιοχής, τη συμπαράστασή του στους πληττόμενους, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς σε βάρος κατοίκων.
  • Καλεί το Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου να παράσχουν στους πληττόμενους κάθε πολιτική, νομική και πρακτική υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, να παραβρίσκονται στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών σε βάρος κατοίκων, παρέχοντας πολιτική και νομική υποστήριξη στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και στους πληττόμενους.
  • Απαιτεί την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και την πώληση κόκκινων στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά funds, με κατάργηση των σχετικών νόμων.
Το παρόν ψήφισμα να συζητηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου σε όλες τις επόμενες Συνοικιακές Συνελεύσεις, και να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Περιφέρεια Αττικής, στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 
ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΚΟΡΑΚΙΩΝ
_________________________________

Η εκδήλωση της Δευτέρας 25/1 για τους πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ, υπενθυμίζουμε την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Κατασχέσεις - Πλειστηριασμοί - Κόκκινα δάνεια" που οργανώνει η Επιτροπή τη Δευτέρα 25/1 στις 6:30 στο δημαρχείο Κηφισιάς (λεπτομέρειες εδώ)


Εκδήλωση - Συζήτηση τη Δευτέρα 25/1,

με θέμα:

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα