26 Φεβρουαρίου 2018

Οι κινητοποιήσεις κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Με μπαράζ κινητοποιήσεων την Τετάρτη 21/2 σε όλη την Ελλάδα απάντησε το κίνημα στην επανέναρξη των πλειστηριασμών, αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλέον για χρέη προς τράπεζες και ιδιώτες, ενώ από την Πρωτομαγιά, θα γίνονται ηλεκτρονικά και οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο. 

Κινητοποιήσεις σε τράπεζες και συμβολαιογραφεία

Στην Αθήνα, έγιναν το πρωί εξορμήσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για την απογευματινή συγκέντρωση, από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ) και την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, σε καταστήματα 5 τραπεζών: Στην Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και τη Eurobank, καθώς και στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κ. Στυλιανής Δημητρέλλου στην οδό Ακαδημίας, όπου είχε προγραμματισθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για χαμηλό χρέος στην Εθνική τράπεζα.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος ειδικά, οι αγωνιστές του κινήματος που ενημέρωναν τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο της Τράπεζας, όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας (κατά δήλωσή του) της τράπεζας της Ελλάδος, με εντολή προφανώς της διοίκησης Στουρνάρα, κάλεσε την αστυνομία και ταυτόχρονο έκλεισε όλες τις εισόδους/εξόδους του κτηρίου με κάγκελα, μέχρι να έρθει η αστυνομία. Η συγκέντρωση κόσμου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας και οι έντονες διαμαρτυρίες απέτρεψαν τα σχέδιά τους. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει ΟΠΚΕ και βανάκι για μεταφορά στη ΓΑΔΑ, οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα ρολά της εισόδου εγκλωβίζουν τους διαδηλωτές

Κλούβες και ΜΑΤ προστατεύουν τις τράπεζες


Και στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κ. Δημητρέλλου 3 διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο και είχαν διασκορπισθεί στους γύρω δρόμους, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.

Τα συστημικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν

Τα συστημικά ΜΜΕ συντονίστηκαν στη διαστρέλωση της αλήθειας, παρουσιάζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και τις κινητοποιήσεις από φορείς του λαϊκού κινήματος, σαν επικίνδυνες καλά καταστρωμένες καταδρομικές «εισβολές» που παραβίασαν τον «ιερό» χώρο των τραπεζών και έπρεπε να τιμωρηθούν, είτε για καθοδηγούμενες ενέργειες πολιτικών παραγόντων και κομμάτων, που δεν είχαν καμμιά σχέση με τις κινητοποιήσεις.

Η μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών που συνέκλιναν στο Σύνταγμα: 

Οι διαδηλωτές από προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την πλατεία Κάνιγγος και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης) έφτασαν με πορείες κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών διαδήλωσαν από την προσυγκέντρωση της Κοραή προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Φωτό από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (πηγή: www.902.gr)
Φωτό από την πορεία του ΣΥΣΑ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (από το site του ΣΥΣΑ):Δείτε επίσης:

Δείτε  παρακάτω άλλα βίντεο και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις:

Από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Από το site του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, βίντεο από τις πρωϊνές κινητοποιήσεις, ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις δράσεις, την προσπάθεια καταστολής και τη διαστρέβλωση των ΜΜΕ, καθώς και φωτογραφίες από την απογευματινή συγκέντρωση 

Από το site της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών φωτογραφίες και βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα