19 Φεβρουαρίου 2018

Τετάρτη 21/2: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώνουν το κίνημα στη δράση εναντίον τους

Κινητοποιήσεις κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που όλες συγκλίνουν στο Σύνταγμα (στο Υπουργείο Οικονομικών), οργανώνονται από τοπικές συλλογικότητες και πανελλαδικά συντονιστικά την Τετάρτη 21/2/2018, ημέρα κατά την οποία ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί, με ηλεκτρονική μορφή αποκλειστικά πλέον.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Υπ. Οικονομικών, με προσυγκεντρώσεις την πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις συνταξιούχων κλπ. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί Stopκαλούν σε  συγκέντρωση την Τετάρτη 21/2 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται επίσης εκεί.

Την ίδια μέρα, αλλά και τις επόμενες, θα γίνουν κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής:

Από τις 21 του Φλεβάρη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καθιερώνονται ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ την 1η του Μάη ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα άνω των 500 ευρώ χρέη προς το κράτος - εφορεία και ταμεία. Στόχος τους να υπερβούν τα εμπόδια στην αρπαγή της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών που είχε πετύχει το κίνημα με την παρουσία του στα Ειρηνοδικεία. Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, με την άμεση συνδρομή μεγαλοσυμβολαιογράφων, ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, σε ό,τι με κόπο χρόνων αποκτήθηκε από τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δέκα χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και οκτώ μνημονίων στην Ελλάδα έφεραν αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ανεργία, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών, φτωχοποίηση και ζωή στα όρια της εξαθλίωσης. Στα ίδια χρόνια οι τράπεζες με τις συνεχείς ανακεφαλαιώσεις τους πήραν 233 δις ευρώ που φορτώθηκαν ως νέο δημόσιο χρέος στο λαό ενώ, ταυτόχρονα, δυσβάστακτοι φόροι και χαράτσια επιβλήθηκαν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την πληρωμή των δόσεων του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα και ξεπερνώντας κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας, από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα κυβέρνηση, Ε.Ε. και “Θεσμοί” προωθούν μια πολιτική που βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο την λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία. Με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια μας απέναντι στις τράπεζες, τα funds και το κράτος, αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή περιουσία εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών, βάζοντας σε εφαρμογή την πιο μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πλούτου από τον εργαζόμενο λαό.

Στόχος τους, 10.000 πλειστηριασμοί για το 2018 και 130.000 συνολικά μέχρι και το 2021! Μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. Για να θωρακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους θεσπίζουν ως ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους. Το μικρό μαγαζί και το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία και τον αγρότη. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία για άλλη μια φορά των τραπεζών καθώς και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για:
  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία  
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  
  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα