15 Μαρτίου 2018

Αυτόφωρο για τους συλληφθέντες διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών - μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 15/3 οι 3 συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 14/3 για τους πλειστηριασμούς.

Οι κατηγορίες: Αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, εξύβριση και απειλή

Οι κατηγορίες έωλες: Οι αστυνομικοί που φέρονται να τραυματίστηκαν δεν δέχτηκαν να εξετασθούν από ιατροδικαστή, ενώ οι σχετικές γνωματεύσεις των γιατρών δεν έχουν ούτε όνομα γιατρού ούτε σφραγίδα. Ενώ οι τραυματισμοί των διαδηλωτών από πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ, με την αγριότητα που δείχνουν βίντεο και φωτογραφίες, δεν αποτελούν προφανώς επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οι διαδηλωτές διαταράσσουν πάντα την "κοινή ειρήνη" της εξουσίας. Γνώριμες μεθοδεύσεις, διαφανή τα κίνητρα και της κυβέρνησης που οφείλει να πατάξει το κίνημα για να υπερασπίσει τις τράπεζες.

Με αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, πάρθηκε αναβολή για 30/3 ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να κληθούν οι 6 αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας που δεν εμφανίστηκαν.

Δείτε παρακάτω βίντεο με το συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Σαραφιανό:



Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, που χειροκρότησε τους κατηγορούμενους και διαδήλωσε την απόφασή του να μη σταματήσει να υπερασπίζεται τη λαϊκή κατοικία. Παραβρέθηκαν μέλη όλων των συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου, και άλλοι αλληλέγγυοι.


Βίντεο (από το newsbeast):




Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής μοίρασε στους συγκεντρωμένους την παρακάτω ανακοίνωση:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥ.Σ.Α.) καταγγέλλει την αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και το νέο όργιο βίας των ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος των διαδηλωτών σε συμβολαιογραφείο που διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη ληστεία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας την Τετάρτη 14/3/2018. Η ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα, τον τραυματισμό 5 διαδηλωτών –ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ- ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ έγινε άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, από πολλά μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων. Σε κανονικές συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις και οι αγωνιστές παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 15/3, στις 11:00 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Η νέα επίθεση είναι συνέχεια των επιθέσεων της Τετάρτης 28/2 όπου η βία εξαπολύθηκε ενάντια στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από το γνωστό συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου 18 και της Τετάρτης 7/3/2018, πάλι έξω από το ίδιο συμβολαιογραφείο, που εξειδικεύεται σε πλειστηριασμούς σπιτιών και άλλων στοιχείων χαμηλής αξίας για μικρού ύψους χρέη, αλλά και σε πλειστηριασμούς που δεν αναλαμβάνονται από συμβολαιογράφους στην περιφέρεια, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης επιτέθηκαν στη διαδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, στέλνοντας τρεις τουλάχιστον στο νοσοκομείο. 

Ενώ και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7/3 χτύπησαν τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Σ.Θ.) και τραυμάτισαν τον Θ. Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και στην Αθήνα, μέλη του ΣΥΣΑ, που διαδήλωναν σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι, ήρθαν αντιμέτωπα με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλύσει το εσωτερικό του κτιρίου, ελέγχοντας ποιος έμπαινε και που πήγαινε! (εκτιμήθηκε φαίνεται ότι ΜΑΤ και κλούβες προκαλούν το “ευαίσθητο” της περιοχής). Γίνεται πλέον ολοκάθαρο ότι η πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και της επιτροπείας από ΕΕ – ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές, που βάρβαρο μέτρο της είναι η αρπαγή των σπιτιών του λαού, χωραφιών και μικρομάγαζων, πάει χέρι – χέρι με την καταστολή της αντίστασης και του αγώνα.

Η βία των δυνάμεων καταστολής συμπληρώνει το νέο ιδιώνυμο για την ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με βάση το οποίο ήδη αναγγέλθηκε σχηματισμός δικογραφίας για τους διαδηλωτές στις 7/3/2018 στη Θεσσαλονίκη και επίσης παραπέμπονται 7 αγωνιστές στη Λάρισα, γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο «μαζί με άλλους 60 με πανό και συνθήματα στις 10/1/18 εμπόδισαν 3 συμβολαιογράφους σε διεξαγωγή πλειστηριασμών». Παράλληλα, εκκρεμούν δίκες για σ. και άλλους αγωνιστές για παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Αργολίδα, Μεσσηνία κλπ. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, δεν τρομοκρατείται και δεν σταματά μπροστά στην αστυνομική βία, την καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του. Πιο μαζικό και δυνατό, ενωτικό και αποφασιστικό, στα χέρια των συλλογικοτήτων και των σωματείων, θα υπερασπιστεί τη στέγη και ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριών.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 
  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ
epitropi3den.blogspot.com

_________________________________________

Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΚΚΕ σέρνονται στα δικαστήρια για συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, στο δήμο Πάργας.

Στη Λάρισα ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών, με τη συνδρομή της αστυνομίας, σε βάρος του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Αναστάσιου Tσιαπλέ και άλλων 6 διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας.

Υπάρχει κυβερνητική γραμμή, αυτό είναι προφανές. Που βρίσκει ευήκοα ώτα σε πρόθυμους. Αλλά το λαϊκό κίνημα και ο κόσμος θα την ακυρώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα