4 Μαρτίου 2018

Ολόκληρη η ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Κηφισιάς για τα διόδια (σε βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 4 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα του 3ου Λυκείου Κηφισιάς στις Αδάμες, ενημερωτική συνάντηση πολιτών για την εφαρμογή των διοδίων στην περιοχή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/1/2018, που έγινε μετά την απόφαση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή νέων πλευρικών διοδίων στην περιοχή.

Δείτε εδώ το τι συνέβη στη συνεδρίαση του ΔΣ Κηφισιάς για το ζήτημα (με βίντεο από ολόκληρη τη συνεδρίαση), καθώς και όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα σχέδια για τα ηλεκτρονικά διόδια, πως θα υλοποιηθούν, τι σχεδιάζουν για την περιοχή μας, και την κριτική της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.
Πολύς κόσμος στην ενημερωτική συνάντηση για τα διόδια
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο στρατηγός Δημήτρης Κυριαζόπουλος από την Επιτροπή Κατοίκων εκατέρωθεν της ΕΟ, από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου ο πρόεδρος της Δημήτρης Λιανός και το μέλος της Γιάννης Τσαγκάρης, οι επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών Νίκος Χιωτάκης και Παναγιώτης Κανακάκης, ο Δημήτρης Κατσάκος από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, και πολύς κόσμος.

Δείτε εδώ την τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και τις αντιδράσεις που προκάλεσε:



Τελικά, φαίνεται πως οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση κατά των διοδίων στη Βαρυμπόμπη, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες (γίνονται αυτή τη στιγμή συνεννοήσεις για να συνδυαστεί η κινητοποίηση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα), πιθανότατα την Κυριακή 18 Μαρτίου. Στην ίδια την ενημερωτική συνάντηση, οι 2 δήμοι υποστήριξαν το στόχο της μη επιβολής νέων διοδίων στην περιοχή των δήμων, ξεπερνώντας προηγούμενους ενδοιασμούς. Ελπίζουμε αυτό να εκφραστεί και στην πράξη, και να μη μη μείνει μόνο στα λόγια.

Σημειώνουμε τέλος και την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου σε ερώτηση από μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για το αν η Περιφέρεια Αττικής είναι υπέρ ή κατά των ηλεκτρονικών διοδίων. Ο κος Καραμέρος απάντησε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι κατά. Ευτυχώς όμως τα γραπτά μένουν: Στην τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα διαβάστηκε το συγκεκριμένο κομμάτι της πρόσφατης απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, που επιβεβαιώνει το αντίθετο. Σε απάντησή του ο κος Καραμέρος δικαιολόγησε την απόφαση με το ότι η Περφέρεια προπαθεί να εντάξει και την Αττική οδό στα ηλεκτρονικά διόδια (ενώ είναι γνωστό ότι τα έσοδα της ΑΟ από διόδια ειναι εδώ και καιρό μεγαλύτερα από τα συμφωνημένα). Για του λόγου το αληθές, δείτε ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ψήφισμα, εδώ.

Δείτε παρακάτω βίντεο με ολόκληρη τη σημερινή εκδήλωση:




Στη συγκέντρωση μοιράστηκε κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς το οποίο μοιραζόταν το προηγούμενο διάστημα σε γειτονιές του δήμου μας, καλώντας στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ 
ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα