2 Ιουνίου 2018

Σκηνές από την εκδήλωση για το λαϊκό εργατικό τραγούδι στη Νέα Ερυθραία

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της μουσικής εκδήλωσης με θέμα «Αφιέρωμα στο λαϊκό εργατικό τραγούδι» που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς στο ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας το Σάββατο 12/5/2018. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γύρω στα 100 άτομα, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα, η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε το αφιέρωμα στο λαϊκό εργατικό τραγούδι, ενώ μετά, ακολούθησε γλέντι με φαγητό και ποτό. 

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, άρχισε με σύντομη εισαγωγή από το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Χάρη Σμυρνιώτη, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής μετά τα μνημόνια, παράλληλα με την αγωνιστική της δράση σε όλα τα μέτωπα, τοπικά και κεντρικά, πάντα φρόντιζε να συνδέει τον αγώνα με τον πολιτισμό. Παρουσίασε μετά την κομπανία της εκδήλωσης, που φτιάχτηκε από το συνδικάτο του ΙΓΜΕ:
  • Την Καίτη Ζαραβέλα (τραγούδι), ψυχή του συγκροτήματος, που επιμελήθηκε και παρουσίασε το κείμενο του αφιερώματος και την οργάνωση της παρουσίασής του.
  • Το Νίκο Στεφανάκη (μπουζούκι), που έχει δουλέψει με όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, και διδάσκει μπουζούκι στη νέα γενιά.
  • Το Βασίλη Σαλταγιάννη (τραγούδι, κιθάρα), που εκτός από τραγουδιστής είναι και συνθέτης με 3 δίσκους στο ενεργητικό του: "Το λάθος πάθος", "Τα κρυμμένα φάρμακα" και το πιο πρόσφατο "Η εποχή της αλεπούς". 

Δείτε παρακάτω βίντεο από το εισαγωγικό τραγούδι της εκδήλωσης, "της κοινωνίας η διαφορά" του Βασίλη Τσιτσάνη:



Το αφιέρωμα περιείχε αφήγηση (που παρουσίαζε την ιστορία του λαϊκού εργατικού τραγουδιού στη σχέση του με την ιστορία του τόπου και συνέδεε τα τραγούδια με την εποχή τους, την ιστορία και τους δημιουργούς τους), μια επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών λαϊκών - εργατικών τραγουδιών, και προβολή διαφανειών σχετικών με το ιστορικό πλαίσιο των τραγουδιών, το περιχόμενό τους και τους δημιουργούς τους.

Μετά το τέλος του αφιερώματος ακολούθησε γλέντι, με μεζέδες (φτιαγμένους με μεράκι από φίλους της Επιτροπής Αγώνα) καθώς και κρασί, τσίπουρο, μπύρες και αναψυκτικά.
Οι συζητήσεις άναψαν στις παρέες και διακόπτονταν μόνο από χορούς και τραγούδια.

Φωτογραφίες





Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Ανδρόνικου Χατζηκωστή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα