30 Μαΐου 2018

Λαμόγια στο Χακί: Εκδήλωση - συζήτηση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό στο Μαρούσι, Παρασκευή 1/6


Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της έντονης προσπάθειας της ακροδεξιάς όλων των αποχρώσεων – πρώτα και κύρια του νεοναζιστικού μορφώματος - με στόχο την εμφάνιση και σταθεροποίηση τους στο πολιτικό σκηνικό.

Η προσπάθεια αυτή εντείνεται στο έδαφος της σημερινής κρίσης και της αυξανόμενης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Αξιοποιεί επίσης την αντιδραστική στροφή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Στους «κακούς μετανάστες» χρεώνονται τα πάντα (η ανεργία, οι επιδημίες, η καταβαράθρωση του συστήματος περίθαλψης και άλλα πολλά). Αυτές οι απόψεις ακούγονται από όλο και περισσότερα επίσημα χείλη δίνοντας τροφή στην φασιστική προπαγάνδα.

Ανάμεσα στα άλλα αναθερμαίνονται και μια σειρά προπαγανδιστικοί μύθοι για την περίοδο της χούντας, προσπαθώντας να την εξωραΐσουν. Τέτοιοι μύθοι βασίζονται στη θεωρία ότι: «κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και… η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της “χρηστής διοίκησης”… “Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν”, …“δεν έκαναν περιουσίες”,… “ε, ρε, Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια”..Από το 2010 και μετά οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας:… “Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι”,… “αν δεν μιλούσες, ζούσες καλά”,… “τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα”».

Αυτά τα επιχειρήματα τα χρησιμοποιεί συστηματικά η Χρυσή Αυγή - ως θιασώτης της χούντας - προκειμένου να πείσει ανίδεους πολίτες να γίνουν ψηφοφόροι της. Πολίτες θυμωμένους από τα μνημόνια και τη φτώχεια που επέφεραν, πολίτες που έριξαν το ανάθεμα στη διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης, πολίτες αδαείς που εύκολα πείστηκαν για τις αγνές προθέσεις και πρακτικές των δικτατόρων και έβαλαν στη Βουλή την ακροδεξιά τους συνέχεια.

Αυτά τα επιχειρήματα ανατρέπει το βιβλίο του Διονύση Ελευθεράτου «Λαμόγια στο Χακί» όπου με ακλόνητα στοιχεία αποδομεί κάθε προσπάθεια αγιοποίησης των χουντικών.


Ελάτε να τα συζητήσουμε μαζί με τον συγγραφέα την Παρασκευή 1 Ιούνη στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, στις 7μμ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
email: syntonistiko.14@gmail.com                                                    https://antifavoreia.wordpress.com/

Δείτε το χάρτη με το σημείο της εκδήλωσης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα