27 Νοεμβρίου 2018

Η απεργία της 28ης Νοέμβρη είναι κατάχτηση των εργαζομένων

Μετά από μεγάλη πίεση ομοσπονδιών, σωματείων, αγωνιστικών συνδικαλιστικών παρατάξεων και εργαζομένων, ακόμα και με κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της, η ΓΣΕΕ προκήρυξε τελικά απεργία για τις 28 Νοέμβρη. H ΑΔΕΔΥ δεν συμμετέχει τελικά στην απεργία, αφού είχε συμμετάσχει σ' αυτήν της 14/11, στην οποία η ΓΣΕΕ αρνήθηκε συμμετοχή. Έτσι η ΓΣΕΕ κατάφερε να διασπάσει εν μέρει τον αγώνα των εργαζομένων.



Προηγήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 14η Νοέμβρη, με προκλητικά απούσα τη ΓΣΕΕ, που αρνιόταν πεισματικά να προκηρύξει απεργία. Τελικά το αποφάσισε, εκούσα άκουσα, για την 28η Νοέμβρη. Εναπόκειται τώρα στις αγωνιστικές δυνάμεις να τη στηρίξουν, γιατί βεβαίως η ΓΣΕΕ δε θα το κάνει, και να της δώσουν το αγωνιστικό περιεχόμενο και τη δυναμική που της πρέπει. 

Οι συγκεντρώσεις

Σε απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια στις 10.30 πμ) και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό (στο Μουσείο στις 11 πμ)

Συγκοινωνίες

Μόνο λεωφορεία θα κυκλοφορούν την Τετάρτη, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός, ΟΣΕ και πλοία απεργούν ολόκληρη την ημέρα (αν υπάρξει κάποια αλλαγή την τελευταία στιγμή, θα ενημερώσουμε από αυτό το σημείο). Η κυκλοφορία των λεωφορείων θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς έως τις 10 π.μ. (μετά την πρϊνη στάση εργασίας), ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων

Οι διεκδικήσεις μεταξύ άλλων είναι:
  • Επιστροφή των κομμένων μισθών και συντάξεων
  • Επαναφορά των κατώτατων μισθών στα προ του μνημονίου επίπεδα
  • Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση (νόμος Βρούτση)
  • Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, με καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα