1 Νοεμβρίου 2018

Απεργιακές κινητοποιήσεις το Νοέμβρη

Απεργιακές κινητοποιήσεις οργανώνονται την 1η και 14 Νοέμβρη, με προκλητικά απούσα τη ΓΣΕΕ, που απέρριψε σήμερα 31/10 την πρόταση του ΠΑΜΕ για πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη, και θα αποφασίσει αύριο 1/11 για τυχόν κινητοποίηση.

Την 1η Νοέμβρη τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό, οργανώνουν απεργία και συγκέντρωση στις 12 στα Χαυτεία.


Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλία αναφέρει μεταξύ άλλων:
Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα που προχωρούν σε οργάνωση από τα κάτω διακλαδικής απεργίας την 1η Νοεμβρίου.
Τα σωματεία διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά μισθών-ημερομισθίων στα επίπεδα των συμβάσεων πριν τα μνημόνια, κατάργηση των μνημονιακών νόμων για τον ΟΜΕΔ, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του χρόνου εργασίας κ.ά.
Ταυτόχρονα καλεί στις 2/11 σε σύσκεψη για την απεργία της 14ης Νοέμβρη.


Το ΠΑΜΕ, που είχε από νωρίς προκηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για τις 8/11, πιέζοντας και τις επίσημες τριτοβάθμιες οργανώσεις να κινητοποιηθούν, μετά την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για απεργία στις 14/11, κάλεσε τελικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν ενιαία σε αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη. Στην απεργία της 14/11 συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.


Στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία.

Νεώτερα:
Η ΓΣΕΕ κάτω από πίεση προκήρυξε τελικά απεργία για τις 28/11. Στην απεργία συμμετέχει το ΕΚΑ (που δεν συμμετέχει τελικά στην απεργία της 14/11) και την στηρίζουν ΠΑΜΕ και Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα