8 Δεκεμβρίου 2010

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα στο ΙΚΑ Αμαρουσίου

Την Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο ΙΚΑ τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στις συντάξεις..

Στη συγκέντρωση μοιράστηκε προκήρυξη της επιτροπής, εκφωνήθηκαν σχετικά συνθήματα και αναρτήθηκε πανώ με σύνθημα:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
ΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Τα σχόλια των ασφαλισμένων ήταν γεμάτα οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά τόσο για να μπορέσουν να κλείσουν ένα ραντεβού (πρέπει να περιμένεις ώρες στο τηλέφωνο ενώ αρκετές φορές πρέπει να επισκεφθείς το ΙΚΑ για να κλείσεις ραντεβού), όσο και για τις ουρές στα ιατρεία και την εξυπηρέτηση (πολλές φορές σε παραπέμπουν στον ιδιωτικό τομέα, λόγω του ότι το ΙΚΑ δεν παρέχει συγκεκριμένα υλικά και υπηρεσίες).

Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει αισθητά τελευταία, με την απόλυση συμβασιούχων γιατρών και λοιπών ειδικοτήτων κατ’ επιταγήν της Τρόικας, ενώ το μέλλον του ΙΚΑ προμυνήεται ακόμα πιο σκοτεινό. Πολλοί από τους ασφαλισμένους εξέφρασαν την ελπίδα για δυναμική αντίσταση στην ακολουθούμενη πολιτική.

Μετά τη συγκέντρωση έγινε παράσταση αντιπροσωπείας της επιτροπής στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού και στη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών. Το αντικείμενο της πρώτης ήταν τα ραντεβού των ασφαλισμένων (ο χρόνος αναμονής στο τηλέφωνο όλο και μεγαλώνει, ενώ η ημερομηνία του ραντεβού όλο και απομακρύνεται από την ημέρα της κλήσης), και η εξυπηρέτηση σε πάσης φύσεως συναλλαγές των ασφαλισμένων με το ΙΚΑ. Το αντικείμενο της δεύτερης ήταν η κατάσταση με τις ιατρικές εξετάσεις. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι πάνω από 25% των γιατρών του ΙΚΑ Κηφισιάς που απεχώρησαν λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των συμβασιούχων γιατρών ή λόγω συνταξιοδότησης δεν έχουν αναπληρωθεί, με αποτέλεσμα ακόμα και οι περιπτώσεις επειγουσών ιατρικών πράξεων να καθυστερούν υπέρμετρα, π.χ. οι αιμοληψίες (εξετάσεις αίματος που "γράφει" ο γιατρός) να γίνονται μετά από 5 μέρες από την αρχική εξέταση (αντί της μιας που είναι το κανονικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα