13 Δεκεμβρίου 2010

Προκήρυξη - κάλεσμα της Επιτροπής για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς εξέδωσε την παρακάτω προκήρυξη, που μοιράστηκε σε διάφορα σημεία της Κηφισιάς, εν' όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που σφαγιάζει τις αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και καταργεί εργασιακά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες και αίμα μετά τον πόλεμο, και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα αναρτήθηκαν πανώ και εκφωνήθηκαν στις γειτονιές της πόλης μας συνθήματα κατά των νέων μέτρων και καλέσματα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, 



Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - Κυβέρνησης

 http://epitropikifisias.blogspot.com/



Κηφισιά, 13/12/2010

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ και ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΤΑΧΑΟΥ

ΟΛΟΙ στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12-3 μ.μ. ΤΡΙΤΗ 14-10-10

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-10-10

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

·        Ο απολογισμός 2010 για το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ήταν χαράς ευαγγέλια αφού:
 Oι τράπεζες χρηματοδοτήθηκαν με 78 δις €, έγινε μείωση φορολογίας κερδών, επιδοτήσεις του μη μισθολογικού κόστους επιχειρηματιών για «νέες» προσλήψεις, χρηματοδότηση με 4 δις € των εφοπλιστών για να φτιάξουν πλοία στην Κίνα και τέλος ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας
·        Ο απολογισμός 2010 για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ήταν φριχτός αφού:
Έγινε, κατάργηση των Σ.Σ.Ε. με την υπονόμευση του κατώτερου μεροκάματου, τη μείωση του εργατικού εισοδήματος κατά 25%, και την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Άλλαξε η εργατική νομοθεσία με στόχο την απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση της αποζημίωσης για απόλυση, την επέκταση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης (εκ περιτροπής, εποχιακής, ενοικίασης κ.α.), ενώ με την αλλαγή προς τα πάνω των ορίων συνταξιοδότησης (40 χρόνια δουλειά)  και προς τα κάτω του ύψους των συντάξεων διαλύθηκε το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
·        ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτής της πολιτικής ήταν:
Η έκρηξη των απολύσεων (πάνω από 150.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν), η εκτίναξη της ανεργίας (πάνω από 1.000.000 άνεργοι με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ).
Αύξηση του πληθωρισμού σε 5,5% και δραματική μείωση του εισοδήματος (15 -30%), με επακόλουθο την μείωση της κατανάλωσης και τέλος δραστική μείωση των δαπανών για υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία.

Η Κυβέρνηση με οδηγό το μνημόνιο, σε πλήρη σύμπλευση με ΤΡΟΪΚΑ και ΣΕΒ, ετοιμάζει τη νέα επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. που σφαγιάζει τις αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και, το κυριότερο, καταργεί εργασιακά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες και αίμα μετά τον πόλεμο. Συγκεκριμένα :
  • Με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών (που στην πράξη καταργούνται) θα γίνουν περικοπές στους μισθούς και τα μεροκάματα που θα φτάσουν στο 30-40%.
  • Μέσα από αυτές τις συμβάσεις μπορούν να επιβάλλονται απολύσεις, να καθιερώνονται άλλες μορφές ελαστικοποίησης της απασχόλησης (εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα), αλλά και να γίνονται ρυθμίσεις που αφορούν τόσο τις συνθήκες εργασίας όσο και άλλες κατακτήσεις (ωράρια, αργίες, άδειες, επιδόματα).

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την φιλεργοδοτική πολιτική της κυβέρνησης, υιοθετήθηκαν πλήρως και οι πρόσθετες απαιτήσεις του ΣΕΒ  όπως:
·        Αύξηση της δοκιμαστικής περιόδου απασχόλησης, από 2 μήνες που ισχύει σήμερα, σε 12 μήνες, παρέχοντας την ελευθερία στους εργοδότες να ανακυκλώνουν το προσωπικό χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.
·        Κατάργηση της προσαύξησης 10% για τις υπερωρίες στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση
·        Αύξηση από 6 σε 9 μήνες του χρόνου της εκ περιτροπής απασχόλησης (περίοδος που ο εργοδότης διασφαλίζει μειωμένη απασχόληση και αμοιβές).
·        Μετά την περσινή μείωση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, επιπρόσθετη μείωση κατά 50% της αποζημίωσης για όσους απολύονται μεταξύ 12 και 24 μηνών . Και όλες αυτές οι απολύσεις ή οι αλλαγές στο καθεστώς εργασίας θα γίνονται με απλή αναγγελία στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
·        Αύξηση του χρόνου ενοικίασης (χειρότερη μορφή απασχόλησης) από 18 σε 36 μήνες
Σε ότι αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προβλέπεται η μαζική συρρίκνωσή του (μέχρι το 2012 προβλέπεται μείωση κατά 200.000 εργαζόμενους), ενώ αναμένεται και το ξεπούλημα κερδοφόρων και μη επιχειρήσεων σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια τους να εκτιναχθούν στα ύψη. Επίσης προβλέπεται η μείωση των μισθών :
·        Πλαφόν στις μικτές αποδοχές τα 4.000 € (καθαρές αποδοχές 2.500 €)
·        Μείωση 10% σε μικτές αποδοχές πάνω από 1800 € (καθαρά 1400 €)
·        Μείωση υπερωριών, υπερεργασίας, εκτός έδρας στο 10%.

Σε ότι αφορά τις συντάξεις επίκεινται νέες μειώσεις με βάση τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων.

Η λεηλασία όμως του λαϊκού εισοδήματος θα γίνει  και μέσα από την φορολογία και απελευθέρωση των τιμών. Έτσι αυξάνονται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο φόρος στα τσιγάρα, διπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου, αλλά την ίδια στιγμή μειώνονται οι φόροι στα πολυτελή αυτοκίνητα ενώ διαγράφονται 24 δις από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρηματιών προς το δημόσιο.
Τέλος το κερασάκι της ακραίας ταξικής οικονομικής πολιτικής είναι ο νέος επενδυτικός νόμος με βάση τον οποίο για κάθε ευρώ επιδότησης χαρίζονται 3 ευρώ φοροαπαλλαγής

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση:

ΠΟΛΕΜΟΣ για να μην περάσουν στη Βουλή και στη ζωή η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ

ΑΡΝΗΣΗ της αναγνώρισης και της πληρωμής του χρέους
που τα τελευταία 14 χρόνια το έχουμε πληρώσει 2 φορές

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΧΙ στη συγκέντρωση της μονοπαραταξιακής ΓΣΕΕ και του πρόθυμου ΠΡΟΕΔΡΟΥ της για διάλογους με ΣΕΒ και ΤΡΟΪΚΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης

Tηλ.: 6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα