10 Μαΐου 2011

Όλοι στην απεργία της 11 Μάη

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, θέλοντας να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της 11 Μάη, εξέδωσε την παρακάτω προκήρυξη η αποία μοιράστηκε από μέλη της σε κεντρικά σημεία της πόλης μας:

OΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-5-11
(Προσυγκέντρωση Βεραντζέρου και Πατησίων στις 11π.μ.)

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, Ε. Ε. - ΕΚΤ και ΔΝΤ που δάνεισαν την κυβέρνηση,  για να διασφαλίσουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, (δάνεια που διαχρονικά οι κυβερνήσεις, τα διοχέτευσαν σε τράπεζες και σε ενισχύσεις, - φοροαπαλλαγές- θαλασσοδάνεια βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών) διαπιστώνουν ότι το χρέος δεν εξοφλείται  και απαιτούν νέα σκληρότερα μέτρα για τον λαό και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η διαπίστωση αυτή που δεν αφορά μόνο την πατρίδα μας, αφού ήδη αντίστοιχα μνημόνια υπέγραψαν Ιρλανδία, Πορτογαλία και ενδεχόμενα ετοιμάζονται και για άλλες χώρες της ευρωζώνης οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην δημιουργία ενός μόνιμου ληστρικού «μηχανισμού στήριξης» που θα ξεζουμίζει τους λαούς της Ευρώπης, ενταγμένους στο νέο «σύμφωνο για το Ευρώ».
 Έτσι, από μια χούφτα εκπροσώπων των μεγάλων πολυεθνικών και των τραπεζών σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεταίρους τους εγκαθιδρύεται μια ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ που θα υποθηκεύσει την ζωή των εργαζομένων και του λαού για πολλές γενιές αφού προβλέπει:
Μειώσεις μισθών με βάση την ανταγωνιστικότητα των αναδυόμενων οικονομιών της Ασίας μέσω της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση με την σύνδεση της ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής.
Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία προβλεπόμενη είτε με συνταγματική ρύθμιση είτε με νόμο - πλαίσιο που θα εφαρμόζεται με εκτεταμένες περικοπές των κοινωνικών δαπανών.
Ανατροπές στην αγορά εργασίας με πλήρη ανατροπή της σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.
Νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο που θα σημάνει νέες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών.
Ένα χρόνο μετά από την ψήφιση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που παραδίδει την χώρα στους δανειστές της έχουμε :
  • χαράς ευαγγέλια για το ΚΕΦΑΛΑΙΟ αφού τα 110 δις € του μνημονίου πήγαν σε τράπεζες, μείωση φορολογίας κερδών, επιδοτήσεις μη μισθολογικού κόστους επιχειρηματιών, χρηματοδότηση των εφοπλιστών παράλληλα με το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας
  • Δυστυχία και απόγνωση για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με κατάργηση των κλαδικών Σ.Σ.Ε., υπονόμευση του κατώτερου μεροκάματου, μείωση του εργατικού εισοδήματος κατά 25%, αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας με απελευθέρωση των απολύσεων,

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτής της πολιτικής είναι η έκρηξη των απολύσεων, η εκτίναξη της ανεργίας, αύξηση του πληθωρισμού σε 5,5%, δραστική μείωση των δαπανών για υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία.
Η πολιτική αυτή που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την κυβέρνηση και την τρόϊκα στηρίζεται από την ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τους πρόθυμους Ντόρα και Φώτη εξυπηρετεί τον ΣΕΒ και τους Επιχειρηματίες.
Ήδη ετοιμάζεται μέσω Σπήγκελ, ευρωδιασκέψεων, κινδυνολογιών για το ευρώ και το μέλλον της χώρας το νέο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει: μείωση των συντάξεων μέσω των επικουρικών ταμείων, αύξηση του ωραρίου εργασίας, ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας  στον ιδιωτικό τομέα. Σκόπιμα όμως αποσιωπάται ότι για όλη αυτή την περίοδο που θα ισχύουν όλα τα μέτρα του νέου μνημονίου, θα ξεπουληθεί Δημόσια περιουσία 50 δις Ευρώ, έναντι πινακίου φακής. Η γη, ορεινοί όγκοι, παραλίες, δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια και γενικά οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και οι δημόσιες υπηρεσίες, βγαίνουν στο σφυρί για να μπορέσει μια δράκα διεθνών χρηματιστών και τραπεζιτών και οι εγχώριοι υποτελείς τους να εισπράξουν το χρέος «μας».

Η οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε. που τόσο πολύ επιθυμεί η Ελληνική Κυβέρνηση μεταφέρει στην ουσία και τα τελευταία ίχνη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στα όργανα της Ε.Ε., με στόχο τη διασφάλιση της μόνιμης εφαρμογής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και την αποτροπή πιθανών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών σε κάποιες από αυτές. Στην ουσία μεθοδεύεται η εγκαθίδρυση μιας οικονομικής δικτατορίας που περνάει μέσα από τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, τον  παραγκωνισμό των εθνικών κοινοβουλίων και την αναβάθμίση του Eurogroup και της Ε.Κ.Τ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τις  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Μάη 2011 που αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τα συλλαλητήρια των συνδικάτων ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  Ε.Ε. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Αφίσα για την κινητοποίηση



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα