17 Ιουλίου 2012

Συγκέντρωση συλλογικοτήτων της Αττικής ενάντια στα χαράτσια την Πέμπτη 19/7

Επειδή
  • Τα χαράτσια της ΔΕΗ, μεταφέρθηκαν για το 2011 στις εφορίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όχι ολόκληρα, αλλά μέρος του ποσού που είχε δοθεί για ρεύμα έχει πάει για εξόφληση μέρους του χαρατσιού
  • Αφού με την παραπάνω μεθόδευση, μέρος του λογαριασμού του ρεύματος εμφανίζεται ψευδώς ως ανεξόφλητο, και δημιουργείται έτσι κίνδυνος διακοπής του ρεύματος..
  • Η ΔΕΗ βάζει εμπόδια στη ρύθμιση της πληρωμής του ρεύματος με διακανονισμό και στην αλλαγή ονομάτων ή άλλων στοιχείων των παροχές, όπου απαιτείται, αν το χαράτσι δεν πληρωθεί .
  • Μετά από κινητοποιήσεις η ΔΕΗ υπαναχώρησε σε κάποιες περιπτώσεις στο θέμα της συνέχισης παροχής ρεύματος και υπογραφής συμβολαίου σε όσους ήταν σε εναλλακτικούς παρόχους και δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αλλά όχι παντού και πάντα.
  • Επειδή πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε όσους απειλούνται με διακοπή του ρεύματος (ή σε όσους η διακοπή έγινε για οποιοδήποτε λόγο).
Γελοιογραφία του Γιάννη Ιωάννου


  • Επειδή οι υπέρογκες επιβαρύνσεις των φτωχών λαΙκών στρωμάτων με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και τους νέους φόρους που έρχονται που οδηγούν όλο και περισσότερους στην απόγνωση χωρίς ελπίδα, χρήζουν αντιμετώπισης..
  • Επειδή τέλος οι τοπικές συλλογικότητες έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη κοινής δράσης για ενωτική αντιμετώπιση της φορομπηχτικής πολιτικής της νέας συγκυβέρνησης, που πατάει ακριβώς στα χνάρια της παλιάς.
Για τους λόγους αυτούς:
Πέρα από τις τοπικές κινητοποιήσεις, συλλογικότητες της Αττικής, επιτροπές αγώνα ενάντια στα μέτρα, πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια και ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, οργανώνουν την Πέμπτη 19/7 στις 7:30 συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα είναι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα