11 Ιουλίου 2012

Το τοπίο μετά τις εκλογές

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς συνεπής στο ραντεβού της με όσους από καιρό έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική των Κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ οδηγεί την χώρα και το λαό στην καταστροφή και την χρεοκοπία, οργανώνει τη δική της συμβολή στους νέους αγώνες που έρχονται, προκειμένου να ανατραπεί το πραγματικό κοινό πρόγραμμα της νέας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που είναι το μνημόνιο.

Στις δυο προεκλογικές ανακοινώσεις μας καλούσαμε το λαό να μην ξεχάσει τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Και πραγματικά ο λαός ανταποκρίθηκε, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στον δικομματισμό και τις τσόντες του και παρά τις διεθνείς και εσωτερικές πιέσεις, με ένα μεγάλο ποσοστό απαίτησε την ανατροπή του μνημονίου. Το αποτέλεσμα ειδικότερα της εκλογικής μάχης της 6/5/2012, υποχρέωσε ακόμη και τους πρωταγωνιστές  της υπογραφής των μνημονίων να υπόσχονται (ψευδώς) σημαντικές αλλαγές και διαπραγμάτευση, αυτή που δεν έκαναν όταν υπέγραφαν.



Γελοιογραφία του Γιάννη Ιωάννου
 
Αλλά από την άλλη, οι εκβιασμοί πέτυχαν τελικά το στόχο τους, και έτσι οι δυνάμεις της συντήρησης μπόρεσαν να νεκραναστήσουν το άθλιο σύστημα της διαπλοκής, της υποτέλειας και της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, συγκροτώντας μια νέα συγκυβέρνηση, που και αν και πιο αδύναμη αριθμητικά από τη «συγκυβέρνηση Παπαδήμου», ετοιμάζεται ταχύρρυθμα, σε πλήρη συνεργασία με την τρόικα, να υλοποιήσει τα 77 μέτρα του μνημονίου-2 και περικοπές 11,5 με 14 δις € για την επόμενη διετία. Δηλαδή:
  • Νέα φοροκαταιγίδα για το λαό και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.
  • Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων
  • «Απομάκρυνση» 15.000 εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα άμεσα και 150.000 σε 2 χρόνια.
  • Γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί
Τα προβλήματα έχουν ωστόσο ήδη τεθεί σε μαζικό επίπεδο και επιδέχονται μόνο ριζοσπαστικές αλλαγές:
  • Που συνδέονται με το γεγονός ότι αυτό το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί αλλά πρέπει να καταργηθεί
  • Που αναγνωρίζουν ότι οι πολιτικές της Ε.Ε., του «συμφώνου σταθερότητας», του Συμφώνου για το Ευρώ κλπ, οξύνουν το πρόβλημα για τις χώρες του νότου, δεν το επιλύουν.
  • Που κατανοούν ότι ο πραγματικός στόχος πίσω από τις μνημονιακές πολιτικές είναι το φόρτωμα της κρίσης κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στις πλάτες των εργαζομένων, τσακίζοντας μισθούς, εργατικά δικαιώματα και συνδικάτα, κάτι που εδώ και χρόνια σχεδίαζαν. Τώρα έχουν το πρόσχημα.
Η κυβερνητική πολιτική, που ομολογεί πλέον ασύστολα ότι δεν θα διαπραγματευθεί τίποτα, θα διαλύσει και τις τελευταίες αυταπάτες, που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Ο λαός θα δει με την ίδια του την πείρα, ότι οι ασφαλείς «λύσεις» που του προσέφεραν ήταν απλώς ένα ψέμα. Ότι οι δυνάμεις του συστήματος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την κρίση, γιατί είναι δέσμιες των πατρώνων τους και των υπογραφών τους. Και θα καταφύγουν στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία για να επιβάλλουν την πολιτική τους. Αξιοποιώντας και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η οποία κερδοσκοπεί παριστάνοντας την αντισυστημική δύναμη, ενώ στήριξε πάντα το σύστημα, με τους κουκουλοφόρους της να συνεργάζονται αρμονικά με τα ΜΑΤ ενάντια στο λαό, δείχνοντας πάντα τα δόντια της στους αδύναμους και όχι στους ισχυρούς τους οποίους υπηρετεί.

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα κλιμακώσει τον αγώνα, θα προωθήσει σα ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας την κοινή δράση συνδικάτων, τοπικών φορέων και κινημάτων, θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης ανάμεσα στο λαό, θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων και θα προωθήσει το διάλογο για τα κεντρικά προβλήματα της διεξόδου προς όφελος του λαού και του τόπου.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα