20 Ιουλίου 2012

ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, συγκέντρωση συμπαράστασης στις 5:30 μ.μ.

Με εντολή Σαμαρά έγινε από τα ξημερώματα επιχείρηση των ΜΑΤ, ώστε να ανοίξει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε ο Μάνεσης. Η συγκυβέρνηση της τρόικας «εσωτερικού» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις: ΜΑΤ, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, χημικά απέναντι στο λαό και το αγωνιζόμενο κίνημα, υπεράσπιση χωρίς προσχήματα και με όλα τα μέσα του κεφαλαίου.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ ιδιοκτήτη και εργαζομένων με τη μεσολάβηση του υπουργού Εργασίας. Προετοιμάστηκε καλά όλη την τελευταία εβδομάδα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που ζητούσαν επίμονα από τα ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την τάξη ενάντια σε «100 απεργούς». Εκτελέστηκε από 6 κλούβες των ΜΑΤ που από τις 5:30 σήμερα το πρωί μετέτρεψαν τη Χαλυβουργία σε πεδίο μάχης και με επιθέσεις (σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μεταξύ άλλων), ξυλοδαρμούς, χημικά και συλλήψεις (10 σύμφωνα με τους εργαζόμενους, 6 σύμφωνα με την αστυνομία), κατάφεραν να σπάσουν την 9-μηνη απεργία των χαλυβουργών και να επιτρέψουν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε ο Μάνεσης το άνοιγμα του εργοστασίου. Η απόφαση του δικαστηρίου πάνω στην οποία βασίστηκε (και στην οποία βασίζεται και ο συρφετός των ΜΜΕ που κραυγάζουν για τήρηση της νομιμότητας), αφορούσε στο γεγονός ότι την πρώτη φορά η απόφαση για κήρυξη της απεργίας δεν πάρθηκε νομότυπα. Από τότε όλες οι αποφάσεις για την απεργία πάρθηκαν νομότυπα, σε συνέλευση των εργαζομένων με κάλπη, οπότε είναι φανερό πως η σχετική απόφαση αποτελεί μόνο το πρόσχημα και δεν αφορά στην ουσία των πραγμάτων.
Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν από το πρωί μεγάλο πλήθος αλληλέγγυων στους εργαζόμενους, ενώ εκδηλώσεις συμπαράστασης ετοιμάζονται για το απόγευμα. Δείτε παρακάτω τις σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας,  και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το σωματείο των χαλυβουργιών καταγγέλλει την επέμβαση και καλεί σε συγκέντρωση στις 5:30 το απόγευμα στο κόμβο Ασπρόπυργου και πορεία προς την Χαλυβουργία. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί τους φίλους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, για να συμπαρασταθούν ενεργά στους αγωνιζόμενους απεργούς.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα