16 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην απεργία και τη διαδήλωση της 20ης Φλεβάρη

Εν όψει της απεργίας και των κινητοποιήσεων της Τετάρτης 20/2, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς οργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών της περιοχής. Καλέσματα για συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις εκφωνούνται με μεγάφωνα σε όλη την περιοχή, ενώ σχετική προκήρυξη μοιράζεται ήδη σε επίκαιρα σημεία της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας:

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

http://epitropikifisias.blogspot.gr/



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013


Η 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 20 του Φλεβάρη, δεν είναι μια συνηθισμένη απεργιακή αναμέτρηση. Οι εργαζόμενοι μετά από μια τετραετία κλιμακούμενης επίθεσης, σε συνθήκες εκτίναξης της ανεργίας στο 30% και έντασης του αυταρχισμού, βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αφού η μεγαλοεργοδοσία αποθρασύνεται και απαιτεί την πλήρη υποταγή τους.
Τι μας υπόσχονται για το μέλλον;

Έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής αλλά μας έχουν προϊδεάσει και για τη συνέχεια:
  • Με την καταστολή κινητοποιήσεων και την επιστράτευση των απεργών του μετρό και των ναυτεργατών (με προσωπική εντολή Σαμαρά), παραβιάζοντας το σύνταγμα που προβλέπει τέτοια μέτρα μόνο σε περίπτωση πολέμου, μεγάλων φυσικών καταστροφών και σοβαρών προβλημάτων δημόσιας υγείας.
  • Με επιθέσεις των ΜΑΤ σε απεργούς και αγρότες με απόφαση Δένδια που συκοφαντεί για “ανομία” κάθε αγωνιζόμενο.
  • Με την κατάργηση των απεργιών (δηλώσεις Βούρτση)
  • Με μείωση του κατώτατου μισθού (δηλώσεις Μέργου), μιας και τα 586 Ευρώ μικτά φαίνονται πολλά στην κυβέρνηση (που με τέτοιες απόψεις φαίνεται πως «διαπραγματεύεται»).
  • Με το email της τρόικας παλιότερα για κατάργηση του οχταώρου, της αργίας του Σαββάτου, τη μείωση των ημερών αδείας.
Αφήνουν να διαρρεύσουν οι πραγματικές προθέσεις τους, και μετά τις διαψεύδουν, για να τις εφαρμόσουν λίγους μήνες μετά, αφού τις συνηθίσουμε. Όπως με το χαράτσι της ΔΕΗ που ήταν προσωρινό, και που τώρα αντικαθίσταται με μόνιμο φόρο ίσης (τουλάχιστον) αξίας.
Αυτό είναι το μέλλον που κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες επιφυλάσσουν  στην κοινωνία, σε κάθε εργατικό αγώνα, αλλά και σ΄ όλες τις κοινωνικές ομάδες που θα τολμήσουν να βγούνε στο δρόμο και να διεκδικήσουν.
Η τρόικα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αντί για επαναδιαπραγμάτευση του 2ου μνημονίου που υποσχέθηκε προεκλογικά, ψήφισε και εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που προβλέπει μείωση μισθών, συντάξεων, άγριες περικοπές δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, φοροεπιδρομές και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των Δημόσιων υπηρεσιών. Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, των απεργιών και την καταστολή των κινητοποιήσεων, προσπαθούν να γυρίσουν τη χώρα έναν αιώνα πίσω, όταν ο μόνος νόμος ήταν η απόφαση του εργοδότη. Δε θέλουν, όπως μας λένε, να αντιμετωπίσουν την ανεργία, οι μισθοί Κίνας και η προστασία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών είναι που τους νοιάζει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλού, σε όλες τις υποτελείς κυβερνήσεις του 3ου κόσμου που ξεπούλησαν χωρίς ντροπή τις χώρες τους, βυθίζοντας στην πείνα τους λαούς τους.
Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Με βάση όλα τα παραπάνω στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της απεργίας θα πρέπει να βρίσκονται:
Η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και κλαδικών Συμβάσεων, που μάλιστα θα γίνονται υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να μην περάσουν νέα και να καταργηθούν παλαιότερα χαράτσια, που λεηλατούν τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Να παρθούν μέτρα για ένα δημόσιο στην υπηρεσία του λαού αντί για την καταστροφή του. Να σταματήσουν και στο δημόσιο οι απολύσεις, με ή χωρίς το πρόσχημα της «αξιολόγησης», οι διαθεσιμότητες, οι μειώσεις των μισθών. Τέλος χρειάζεται απερίφραστη καταδίκη της καταστολής και του αυταρχισμού κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ο αγώνας κατά της καταστολής είναι προϋπόθεση για την οργάνωση της πάλης του λαού σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση, είναι ένα μετερίζι που δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί από το λαϊκό κίνημα και τα συνδικάτα.
Γελοιογραφία του Γιάννη Ιωάννου

Ο λαός γνωρίζει πλέον με ποιους έχει να κάνει. Όσες θυσίες και να κάνουμε, δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ. Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν.
Μπροστά στη κρίσιμη αναμέτρηση η επιτυχία της απεργίας απαιτεί πανστρατιά κάθε εργαζόμενου και κάθε πολίτη, για να γίνει η απεργία αφετηρία νέων αγώνων. Να ξεκινήσουμε από τα κάτω μια νέα μακρόχρονη, επίμονη, αγωνιστική πορεία, χτίζοντας την ΕΝΟΤΗΤΑ στη ΔΡΑΣΗ, που θα γίνει ανάχωμα στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται, για να ανατραπεί τελικά αυτή η πολιτική.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις  εργαζόμενες στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 20 Φλεβάρη, που αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων του Συντονιστικού των Α’-βάθμιων Σωματείων και του ΠΑΜΕ (προσυγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα στις 11.00 πμ, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων).

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  Ε.Ε. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com, Tηλ.: 6974105775
Facebook & Twitter: Επιτροπή Κηφισιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα