5 Φεβρουαρίου 2013

Από την κινητοποίηση στην Εφορία Κηφισιάς

Την Πέμπτη 31/1, τελευταία μέρα της προθεσμίας για πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ που πήγε στη εφορία αλλά και άλλων φόρων, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργάνωσε στις 8:30 το πρωί κινητοποίηση στην Εφορία Κηφισιάς, ενάντια στη φοροληστεία του λαού, τα χαράτσια και τις αυξήσεις των τιμολογίων της κοινής ωφέλειας.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στην οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και φίλων της επιτροπής, αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα:

Όχι στα χαράτσια κυβέρνησης - τρόικας,
Δε χρωστάμε - δεν πουλάμε - δεν πληρώνουμε»,

Επίσης μοιράστηκε προκήρυξη που ενημέρωνε τους πολίτες για το νέο φορολογικό νόμο, το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που ετοιμάζεται (μόνιμος πια, που αντικαθιστά το «έκτακτο» όπως μας έλεγαν σε μια προσπάθεια να μας παραπλανήσουν, χαράτσι της ΔΕΗ), τις αυξήσεις της ΔΕΗ, του ΙΚΑ και της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης. Απέναντι στο μόνο τρόπο που τους έχει απομείνει για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τη συνταγή του αυταρχισμού, μέσω επιστρατεύσεων με νόμους της χούντας, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, με ποινικοποίηση αγώνων, απολύσεις απεργών, χτύπημα συγκεντρώσεων, προσπάθεια διάλυσης των συνδικάτων, ο λαός αντιτάσσει τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες για την κατάργηση των χαρατσιών και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της. Δείτε παρακάτω το περιεχόμενο της προκήρυξης:

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

http://epitropikifisias.blogspot.gr/


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Φορολογική δικαιοσύνη υποσχέθηκαν, φοροληστεία επιβάλουν. Μετά το νέο φορολογικό νόμο, ετοιμάζουν το νέο φόρο στα ακίνητα ύψους 3 δις. Μειώνουν το αφορολόγητο της ακίνητης περιουσίας στις 100.00, τις 50.000 ή στο μηδέν, ανάλογα με τα σενάρια που διοχετεύουν στον τύπο. Με φορολογική κλίμακα που θα ξεκινάει από το 0,1%, εάν καταργηθεί το αφορολόγητο, ή από 0,5% εάν διατηρηθεί, και θα φθάνει μέχρι το 1%, ανάλογα με το σύνολο της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας. Με φορολόγηση και των εκτός σχεδίου εκτάσεων.
Ο νέος φορολογικός νόμος που ψήφισαν
1.   Πρώτα από όλα, και για όποιον δεν κατάλαβε, ο νέος φορολογικός νόμος προσθέτει 2,5 δις Ευρώ επί πλέον φόρους από πέρυσι. Τι έγινε πέρυσι; Σύμφωνα με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στα 6,82 δισ. ευρώ έφτασε το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι (επιπλέον των όσων τους παρακρατήθηκαν άμεσα), από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, όταν το προηγούμενο έτος το αντίστοιχο ποσό ήταν 1,1δισ. ευρώ. Δηλαδή φέτος ήταν πάνω από έξι φορές μεγαλύτερο!
2.  Καμία πρόβλεψη για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου, κάτι που, έστω και υποκριτικά, «καυτηρίασε» ακόμα και η Μέρκελ και οι όμοιοί της. Τα συνήθη υποζύγια θα πληρώσουν πάλι, γιατί πάλι τάχα επειγόμαστε, ενώ όσοι φιγουράρουν σε λίστες τύπου Λαγκάρντ μένουν ανέγγιχτοι.
3.  Μειώνεται η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου: Για ΑΕ που θα διανείμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους, η φορολογία μειώνεται από 40% σε 33,4%. Μείωση 6,6%! Οι δε μέτοχοι φορολογούνται με 10% για τα μερίσματα (από 25% πέρυσι), ανεξαρτήτως ύψους, την ώρα που ο μισθωτός φορολογείται μέχρι και με 42%!
4.  Για τα φυσικά πρόσωπα θα ισχύσει αυτοτελής φορολόγηση ανάλογα με την πηγή, κάτι που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα από πολλές πηγές, μιας και το πρόσθετο εισόδημα δεν θα αθροίζεται ώστε να φορολογείται ολόκληρο στις ανώτερες κλίμακες. Για κάθε πηγή ξεχωριστά θα ισχύουν τα εξής:
5.  Για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες (και μισθωτούς με μπλοκάκι) προβλέπεται φορολόγηση από το 1ο Ευρώ αλλά και μείωση φόρου μέχρι 2.100 Ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000. Από κει και πέρα η μείωση φόρου ελαττώνεται για να μηδενιστεί στις 42.000. Όλες οι φοροαπαλλαγές καταργούνται, πχ. μειώσεις για προστατευόμενα τέκνα, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκιο κατοικίας φορολογούμενου και παιδιών, ασφάλιστρα, δίδακτρα κλπ, εκτός από τις ιατρικές δαπάνες (αλλά και από αυτές μόνο για ποσά πάνω από το 5% του συνολικού εισοδήματος), δωρεές προς το δημόσιο και διατροφή προς σύζυγο, που κι αυτές παραμένουν ως μειώσεις μόνο για μισθωτούς, και φυσικά με ανώτατο όριο.
6.  Μεγαλύτερη ποινή, 22% αντί για 10% μέχρι τώρα, επιβάλλεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν αποδείξεις δαπανών αξίας ίσης με το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο 10.500 ευρώ.
7.   Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις, φορολογούνται από το πρώτο Ευρώ, με συντελεστή 26% για εισόδημα μέχρι  50.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον ποσό, χωρίς αφορολόγητο και χωρίς καμία μείωση φόρου, ούτε για νοσοκομειακή – ιατρική περίθαλψη! Αυτό προκαλεί μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 35.000, ενώ είναι ευνοϊκότερη για τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Το τέλος επιτηδεύματος αυξάνεται επίσης σε 650 Ευρώ από 500.
8.   Οι αγρότες, φορολογούνται επίσης από το πρώτο Ευρώ, αλλά με την κλίμακα των μισθωτών το 2013, χωρίς «αφορολόγητο» και φοροαπαλλαγές.
9.   Τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 10% μέχρι 12.000 και για επιπλέον ποσά με 33%, με πρόσθετο φόρο 1,5% για κατοικίες και 3% για επαγγελματική στέγη ή κατοικίες μεγαλύτερες των 300 τ.μ. Επιβαρύνονται δηλ. οι μικροϊδιοκτήτες που με το συνολικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνουν αισθητά το «αφορολόγητο» και ελαφρύνονται όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα.
10. Η φορολογία τόκων των καταθέσεων αυξάνει από 10% σε 15%, επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 20% στα ακίνητα (στη διαφορά τιμής πώλησης του ακινήτου από την τιμή αγοράς του), και φόρος υπεραξίας 20% στη μεταβίβαση μετοχών.
Και άλλα χαράτσια
Το χαράτσι της ΔΕΗ πήγε τελικά στην εφορία. Το ότι δεν πέρασε ο εκβιασμός της διακοπής του ρεύματος αν δεν πληρώναμε το χαράτσι, ήταν μεγάλη νίκη του κινήματος. Κανένα σπίτι δεν έμεινε τελικά χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού (αν και κάτι τέτοιο το επιχείρησαν), ενώ στο τέλος η διακοπή του ρεύματος για το χαράτσι κρίθηκε παράνομη. Το ότι κερδήθηκε τουλάχιστον 1,5 χρόνος μη πληρωμής του από τόσους πολλούς, χωρίς καμία συνέπεια (όπως πχ. προσαυξήσεις), ήταν επίσης μεγάλη νίκη. Όπως και κυρίως ότι αυτό έγινε δυνατό μόνο κατόπιν της οργανωμένης μαζικής δράσης τόσων πολλών. Όσο για την εφορία, «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ».
Ήρθε και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η πρώτη από τις 3 σε λίγους μήνες. Γιατί επίκειται απελευθέρωση (επιταγή κι αυτή της ΕΕ) και μετά ιδιωτικοποίηση. Και οι ιδιώτες πρέπει να έχουν σίγουρο το κέρδος. Και η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που βύθισε στο κρύο τα σπίτια μας και γέμισε με φονικό νέφος τον αέρα που αναπνέουμε. Η αύξηση των κρατήσεων του ΙΚΑ σε παλιούς ασφαλισμένους (και η μείωση εισφορών στις επιχειρήσεις, για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε πιο είναι το σχέδιο). Θα ακολουθήσουν αυξήσεις στις συγκοινωνίες, κλπ, κλπ.
Η νέα φάση του αυταρχισμού
Πως μπορούν να περάσουν όλα αυτά; Η συνταγή δοκιμασμένη: Ελέγχουμε τα ΜΜΕ της διαπλοκής (δεν είναι δύσκολο, οι ιδιοκτήτες τους είναι δικοί μας), αποκλείουμε κάθε αντίθετη φωνή μέσα στον ορυμαγδό της Γκαιμπελικής προπαγάνδας, χτυπάμε τους μαζικούς αγώνες (επιστρατεύσεις με νόμους της χούντας, ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις, ποινικοποίηση αγώνων, απολύσεις απεργών, χτύπημα συγκεντρώσεων), διαλύουμε τα συνδικάτα, πολώνουμε την κοινωνία σε ψεύτικα διλλήματα για να αποκρύψουμε την πραγματική κοινωνική πόλωση, αχρηστεύουμε το κοινοβούλιο (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κυβερνιέται η χώρα), υπονομεύουμε τα όποια ψήγματα δημοκρατίας απέμειναν.

Αλλά το λαϊκό κίνημα αντιστέκεται. Και ο λαός γνωρίζει ότι τα λεφτά που μαζεύουν από μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των δανειστών (που έχουν ήδη εισπράξει τα δανεικά στο πολλαπλάσιο). Ότι το χρέος αυξάνει και δεν είναι βιώσιμο, οι επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχονται πια ανοιχτά ότι το ήξεραν από την πρώτη στιγμή και ότι έκαναν λάθος στους «δείκτες». Ξέρουμε ότι ούτε τελευταία είναι αυτά τα μέτρα ούτε σώζουν εμάς, το κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους είναι που σώζουν.
Τα μέτρα αυτά δεν ήταν μονόδρομος. Δεν ήταν αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων της Τρόικας, κακής διαχείρισης της κρίσης ή κακής διαπραγμάτευσης των μνημονιακών κυβερνήσεων, αν και υπάρχουν κι αυτά. Εντάσσονται κυρίως στη ευρύτερη στρατηγική της Ε.Ε. που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες του Κεφαλαίου. Μεροκάματα Κίνας είναι η πολιτική τους, διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών για το δικό τους κέρδος. Είναι επιλογή τους αυτή η πολιτική, η κρίση τους δίνει απλώς την ευκαιρία την παρουσιάσουν σαν μονόδρομο, έτσι ώστε να την περάσουν. Καμία ανάπτυξη δε θέλουν, εκτός από εκείνη που βασίζεται σε συνθήκες μεσαιωνικών κάτεργων.
Κανένας μόνος του απέναντι στην εφορία, τη ΔΕΗ, τον εργοδότη!
Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες να καταργήσουμε τα χαράτσια
Να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης


Ο κόσμος, που περίμενε στην ατελείωτη ουρά, καρπός κι αυτή της διάλυσης των όποιων υπηρεσιών έχουν απομείνει, μελετούσε με ενδιαφέρον την προκήρυξη, ενώ η αγανάκτησή του, αν και υπόκωφη κυρίως, ήταν ωστόσο εμφανής και πανταχού παρούσα. Στις συζητήσεις που άνοιξαν, μέλη της Επιτροπής προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες ότι η αγανάκτηση δεν αρκεί αλλά πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη μαζική πάλη, ενώ θα πρέπει να στοχεύσει την κυβέρνηση, την τρόικα και το σύστημα και όχι βεβαίως τους υπαλλήλους της εφορίας.  
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφτηκε τον έφορο και αφού εξήγησε ότι η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ανεκτή από το λαό, που δεν μπορεί πια όχι μόνο να πληρώσει άλλους φόρους αλλά ούτε να ζήσει, ζήτησε να μην υπάρξουν κατασχέσεις (σε τυχόν τέτοιες ενέργειες, ο λαός θα αντιδράσει, με την Επιτροπή Αγώνα συμπαραστάτη στο πλάι του), και να υπάρξουν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις (δόσεις κλπ), σε όσους επιλέξουν τελικά να πληρώσουν.
Ο έφορος απάντησε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά κατάσχεση από την εφορία Κηφισιάς (εδώ όμως υπήρξε ο αντίλογος από μέλη της Επιτροπής που γνωρίζουν από ίδια πείρα αλλά και σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, ότι το δικαστικό τμήμα της εφορίας Κηφισιάς ήδη προχωράει σε κατασχέσεις), ότι το χαράτσι της ΔΕΗ μπορεί να πληρωθεί σε 5 δόσεις, με τόκο 0,75% το μήνα από τη βεβαίωσή του από την εφορία (και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο, μιας και οι δόσεις ορίζονται από το μηχανογραφικό σύστημα και δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχτούν), ενώ έδειξε να κατανοεί την κατάσταση των φορολογουμένων (κάτι που μέλει να αποδειχθεί).
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία του λαού (και όχι μόνο), θα βρεθεί στο πλάι των φορολογουμένων σε κάθε περίπτωση προσπάθειας κατασχέσεων, όπως βρέθηκε στο πλάι των δημοτών σε περιπτώσεις προσπάθειας διακοπής του ρεύματος της ΔΕΗ, στο πλάι των εργαζόμενων απλήρωτων ή απολυμένων που αγωνίζονται για το δίκιο τους, στο πλάι των θυμάτων της ιδιωτικοποίησης, του αυταρχισμού και της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, στο μετερίζι των αγώνων του λαϊκού κινήματος.
Ο αγώνας συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα