19 Σεπτεμβρίου 2014

Βίντεο από την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Δείτε παρακάτω σκηνές από τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, κατά την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από Ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής:




Λίγο νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί η προτομή του Παύλου Φύσσα στο σημείο της δολοφονίας του. Παρών εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου, και ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, που επίσης δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος.


«Σε αυτό το σημείο ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο «killah P» Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του. Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά ... όρθιος σε δημόσια θέα», αναφέρεται πάνω στην προτομή.

Στο πίσω μέρος της προτομής, γράφτηκαν στίχοι του Παύλου Φύσσα: 

Μια τέτοια μέρα είναι ωραία
για να πεθάνεις όμορφα
και όρθιος σε δημόσια θέα
Με λένε Παύλο Φύσσα
Από τον Πειραιά Έλληνας
Και ότι συνάδει αυτό
όχι μια σημαία...

«Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία», είπε ο πατέρας του Παύλου.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών ενώ αυτοί επέστρεφαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και επιθέσεις των ΜΑΤ σε διάφορα άλλα σημεία, 73 προσαγωγές (ως συνήθως διαδηλωτών που καμία σχέση δεν είχαν με επεισόδια), από τις οποίες 64 (!!!) μετατράπηκαν σε συλλήψεις, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στα ογκώδη συλλαλητήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα