14 Μαρτίου 2017

Η πιθανή φιλοξενία ορφανών ανήλικων μεταναστών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς;

Η φήμη που έχει κυκλοφορήσει ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν 15 ή 100 ορφανοί ανήλικοι μετανάστες (ο αριθμός δεν είναι επιβεβαιωμένος, ούτε και η ίδια η φήμη), σε ερειπωμένο κτίριο που ανήκει (;) στον Ερυθρό Σταυρό, στην οδό Γεωργαντά στο Κεφαλάρι, φτάνει κατά πάσα πιθανότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς που συνεδριάζει την Τετάρτη 15/3, σαν έκτακτο θέμα.

Σύμφωνα με το site της εφημερίδας «Κηφισιά»,  50 υπογραφές συγκεντρώθηκαν από σύλλογο της Πολιτείας, που θεώρησε ότι «απειλείται και υποβαθμίζεται η περιουσία των κατοίκων από την πρόσβαση των μεταναστών στο Κεφαλάρι», ώστε να μπορέσει το θέμα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα πιθανότατα θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως την Τετάρτη 15 Μαρτίου.
Το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού που φέρεται ότι θα φιλοξενήσει τα ορφανά 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πολίτες και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων συλλόγων, κατόπιν της πρόσκλησης του Συλλόγου Πολιτείας συναντήθηκαν σε καφέ της περιοχής τη Δευτέρα 6 Μαρτίου το απόγευμα, προκειμένου να εκδώσουν ψήφισμα αποστροφής προς τα παιδιά αυτά … Παρόντες στη συνάντηση της Δευτέρας από δημοτικούς συμβούλους ήταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος από το συνδυασμό «Σίγουρα Βήματα» και ο Γιάννης Καπάτσος από την «Ελληνική Αυγή»  και οι περισσότεροι παριστάμενοι υπέγραψαν για το ανεπιθύμητο των μεταναστών. Κάποιοι ζήτησαν πληρέστερη ενημέρωση και όχι φήμες όπως η Ολυμπία Καλού από τους «Τροβαδούρους» και ο Φραντέσκο Βιανέλλο, ως εκπρόσωπος του συλλόγου Φίλων της Μουσικής αρνήθηκε να υπογράψει».
Θεωρούμε άθλια την πρωτοβουλία (αν επιβεβαιωθεί), των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων αλλά και του συλλόγου. Που εκμεταλλεύονται για ευτελή μικροπολιτικά οφέλη ανορθολογικούς φόβους εύπιστων και φοβισμένων, που ενώ βλέπουν την αξία της περιουσίας τους να καταποντίζεται από τα μνημόνια, αντί να αντιδράσουν σ’ αυτά, ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους στο πρόσωπο ορφανών παιδιών, που δεν τους ενοχλεί το ερείπιο αλλά η πιθανή φιλοξενία των παιδιών σ’ αυτό, που δεν κατανοούν ότι η εγκληματικότητα υπάρχει και είναι αποτέλεσμα της ανέχειας στη οποία έχει βυθιστεί ο Ελληνικός λαός και της ηθικής κατάπτωσης των άθλιων «ηγεσιών» του, και δεν προέρχεται από παιδιά που έχουν νιώσει στο πετσί τους τον πόλεμο που τους επέβαλαν οι ισχυροί.

Καλούμε τους δημότες της Κηφισιάς να αντιδράσουν σε τέτοιες φασιστικής εμπνεύσεως πρωτοβουλίες, να παραβρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 15/3, και να υπερασπίσουν τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού της φιλοξενίας, της ανθρωπιάς, και της αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα