25 Απριλίου 2018

Κινητοποιήσεις εργαζομένων απέναντι στο ξεπούλημα ΛΑΡΚΟ - ΔΕΗ


Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στα πλαίσια των δεσμεύσεων της για τη 4η αξιολόγηση αλλά και των δικών της επιλογών που είναι επιλογές του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας, προχωράει στο ξεπούλημα κάθε  Δημόσιου αγαθού και περιουσίας.

Στα πλαίσια αυτά εκτός από το Νερό, έβαλε στο στόχαστρο την Ενέργεια και τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας. Ξεκίνησε με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ακολουθεί το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.
  
Με το ξεπούλημα δύο λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ και ενός ακόμη λιγνιτικού ορυχείου στη Φλώρινα, υπονομεύει την Ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα αντικείμενο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.

Με το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, χάνεται από το Ελληνικό Δημόσιο μια μεταλλευτική βιομηχανία μοναδική στην Ευρώπη και από τις πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της Πατρίδας, που παράγει υψηλής ποιότητας σιδηρονικέλιο, αξιοποιώντας δικά της Νικελιούχα μεταλλεύματα που είναι διάσπαρτα σε ένα εκατομμύριο στρέμματα Ελληνικής γης, στηρίζοντας την Εθνική Οικονομία με την εισαγωγή καθημερινά ξένου συναλλάγματος της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Tα εξερευνημένα και μόνο Νικελιούχα κοιτάσματα σημερινής αξίας περί τα 20 δις € ετοιμάζονται να παραδοθούν σε μονοπωλιακούς μεταλλευτικούς κύκλους.

Καλούμε την Κυβέρνηση
  • Να αποσύρει τώρα το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ
  • Να πάρει άμεσα αποφάσεις για την διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων των εργαζόμενων της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ που απεργούν και διαδηλώνουν αύριο στις 10 πμ στο Κέντρο της Αθήνας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα καλούμε αύριο τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος την ίδια ώρα στην διαδήλωση που οργανώνουν τα Συνταξιουχικά Σωματεία διαμαρτυρόμενα για την καταλήστευση των ταμείων τους και για το κόψιμο των συντάξεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

________________________________________________

Δείτε εδώ ανάλυση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα