11 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργίες και διαδηλώσεις των εργαζομένων την Τετάρτη 12/9


Τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση - συρρίκνωση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία - «διαθεσιμότητα» και το μισθολόγιο - φτωχολόγιο, προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1μμ. στη ΒΟΥΛΗ. Το Συντονιστικό, καρπός της ανάγκης αντιμετώπισης της διάλυσης του δημοσίου αλλά και την ανυπαρξίας των «επίσημων» τριτοβάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, συσπειρώνει τις ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ - Π.Ο.Θ.Α. – Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α. – Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και τα σωματεία  ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  Ε.Ι.Ν. – ΗΔΙΚΑ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Ο.Κ.Α.Α. – ΕΛΟΤ – ΜΟΔ - ΑΠΕ ΜΠΕ –ΔΕΠΑΝΟΜ – ΘΕΜΙΣ ΕΓΝΑΤΙΑ – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΚΕΠΕ κ.ά.

Από σχετικό δελτίο τύπου του Συντονιστικού διαβάζουμε:
«Απαιτούμε από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και τις Ομοσπονδίες που έχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, να προκηρύξουν ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως αρχή νέου κύκλου πολύμορφων κινητοποιήσεων διαρκείας, απέναντι στην θύελλα μέτρων συγκυβέρνησης - Τρόϊκας - επιχειρηματικών ομίλων.
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην πλήρη εξαθλίωση και την απελπισία, είναι ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων μας, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπή εργασία και ζωή και Δημόσιες δωρεάν σύγχρονες κοινωφελείς υπηρεσίες για όλους.».
Την ίδια ημέρα προγραμματίζουν απεργίες ή στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις με τελικό προορισμό τη βουλή, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι στρατιωτικοί και άλλοι.
Οι εργαζόμενοι, πρέπει να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, την αλληλεγγύη και το συντονισμό της δράσης τους. Να ξεπεράσουν όσες «ηγεσίες» έχουν από καιρό καταθέσει τα όπλα υπακούοντας στους κυβερνητικούς τους πάτρωνες,  να αντιμετωπίσουν στην πράξη την προσπάθεια «σαλαμοποίησης» με το χτύπημα διαφορετικών ομάδων εργαζομένων κάθε φορά, και τον αντίστοιχο «κοινωνικό αυτοματισμό» που επιδιώκει να στρέψει την κοινωνία ενάντια σε εργαζόμενους, που πάντα καταγγέλλονται ως «προνομιούχοι» αντί των πραγματικών προνομιούχων, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου που επωφελούνται από αυτήν την πολιτική. Και προετοιμάσουν το έδαφος για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και των φορέων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα