25 Σεπτεμβρίου 2012

Για το Λαϊκό Γλέντι της 22/9 ενάντια στα μνημόνια


Ήταν Σαββατόβραδο της 22 Σεπτέμβρη 2012. Το θεατράκι των Εργατικών Κατοικιών Κηφισιάς και οι γύρω χώροι ήταν κατάμεστα από κόσμο. Είχαν όλοι έρθει για το «Λαϊκό Γλέντι ενάντια στα μνημόνια» που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.
Την εκδήλωση άνοιξε Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς, με τους Μάριο Πάλλα (τραγούδι), Αλέξανδρο Γκουγκουλάκο (κιθάρα), Χριστίνα Παπανδρέου (πλήκτρα), Αποστόλη Κατακουζηνό (ντραμς) και Αντώνη Κουτράκο (μπουζούκι), με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, που ενθουσίασαν το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία. Η νεολαία της περιοχής μας σε δημιουργικά κέφια!
Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μπάτης από το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ, χαιρέτησε την εκδήλωση, μίλησε σύντομα για τους αγώνες του συνδικάτου που βρίσκεται στην αιχμή του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, και παρουσίασε το συγκρότημα του συνδικάτου, με τους Καίτη Ζαραβέλα (τραγούδι), Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα – τραγούδι) και Νίκο Στεφανάκη (μπουζούκι). 
Το συγκρότημα άρχισε στο 1ο μέρος με έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Το συγκρότημα του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ


Μετά το πρώτο μέρος, από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς μίλησε η Φούλα Κωνσταντίνου. Αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα το Μάιο του 2010 μετά τα μέτρα του πρώτου μνημονίου, μια Επιτροπή ανοιχτή σε όλους όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις. Παρουσίασε συνοπτικά το αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, τα ψεύτικα διλήμματά τους και το ψέμα ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι οι αγώνες του λαού για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ακολούθως προβλήθηκε βίντεο από τη δραστηριότητα της Επιτροπής Αγώνα, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, τοπικές κινητοποιήσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τις συγκοινωνίες, με συμμετοχή σε κεντρικές λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή: 


Η εκδήλωση έκλεισε με το συγκρότημα του ΙΓΜΕ που παρουσίασε λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους που από θεατές έγιναν συμμέτοχοι στο γλέντι με χορό μέχρι τα μεσάνυχτα.
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά με καλό Ελληνικό τραγούδι, με υπέροχους ερμηνευτές, με μεγάλη συμμετοχή, κέφι και χορό, αλλά και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στη λαίλαπα που έρχεται. 

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε στο blog της Επιτροπής εκτεταμένα αποσπάσματα από το Γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα