23 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 26 Σεπτέμβρη να βουλιάξει η Αθήνα


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


Θα «διαπραγματεύονταν» αλλά υποτάχτηκαν. Δεν θα επέβαλαν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά το έκαναν. Έβαλαν «κόκκινες γραμμές», αλλά φαίνεται σβήστηκαν. Και πάντως μας συμπονούν, ματώνει η καρδιά τους, όπως της Μέρκελ. Τάχα δε θέλουν, αλλά και τι να κάνουν;  Ετοιμάζονται, η εσωτερική τρόικα  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, να ανακοινώσουν το νέο πακέτο μέτρων των 11,9 (που έγινε 14 μετά τις εκλογές) δις Ευρώ.
Αλλά ο λαός γνωρίζει πλέον με τι έχει να κάνει. Όπως επί Παπανδρέου, όπως επί (υπουργείας) Βενιζέλου, όπως επί Παπαδήμ(ι)ου, έτσι και τώρα, στις 26 Σεπτέμβρη θα βουλιάξει την Αθήνα. Με αφορμή τη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί αυτές σύρθηκαν πάλι χωρίς να το θέλουν, θα ξεκινήσει τη νέα πορεία για να μην περάσει το νέο πακέτο, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Όχι άλλες θυσίες για τον λαό,
την κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι ευρωληστές

Δεν έχουν πια άλλο επιχείρημα για να περάσουν τα μέτρα, παρά την «παραμονή στο Ευρώ». Νομίζουν ότι θα μπορούν να εκβιάζουν για πάντα, για να κρύβουν ότι είναι δική τους αυτή η πολιτική, δική τους, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων που τους στηρίζουν. Ενώ όλοι πια ξέρουμε ότι τα λεφτά που μαζεύουν από μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, ακόμη και ανάπηρους, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των δανειστών (που έχουν ήδη εισπράξει τα δανεικά στο πολλαπλάσιο). Ότι το χρέος αυξάνει και δεν είναι βιώσιμο, οι επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχονται πια ανοιχτά ότι το ήξεραν από την πρώτη στιγμή. Ξέρουμε επίσης ότι ούτε τελευταία είναι αυτά τα μέτρα ούτε σώζουν εμάς, το κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους είναι που σώζουν.
Η αλήθεια είναι ότι όσες θυσίες και να κάνουμε, δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ. Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν.
Αλλά η Τρικομματική συγκυβέρνηση και η Τρόικα δεν αρκούνται μόνο στην φοροληστεία, στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στην αύξηση των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά, στις άγριες περικοπές των δαπανών σε Υγειά, Παιδεία, Πρόνοια, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των Δημόσιων υπηρεσιών. Προχωρούν πια στις πιο ριζικές αντεργατικές ανατροπές μεταπολεμικά:

  • Ο καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Η πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βαρδιών με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
  • Η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία (που βεβαίως θα αυξήσει το χρέος), η σύνταξη στα 70, η μείωση των συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4.500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης, που σημαίνει πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Η κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.
  • Το γενικό ξεπούλημα όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τα πρόσθετα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων της Τρόικας, κακής διαχείρισης της κρίσης ή λιγότερης ικανότητας διαπραγμάτευσης των διαδοχικών κυβερνήσεων, αν και υπάρχουν κι αυτά. Εντάσσονται κυρίως στη ευρύτερη στρατηγική της Ε.Ε. που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες του Κεφαλαίου. Μεροκάματα Κίνας είναι η πολιτική τους, διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών για το δικό τους κέρδος. Είναι επιλογή τους αυτή η πολιτική, η κρίση τους δίνει απλώς την ευκαιρία να την παρουσιάσουν σαν μονόδρομο, έτσι ώστε να την επιβάλουν. Καμία ανάπτυξη δε θέλουν, εκτός από εκείνη που βασίζεται σε συνθήκες μεσαιωνικών κάτεργων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις  εργαζόμενες στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, που αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων του Συντονιστικού των Α’-βάθμιων Σωματείων και του ΠΑΜΕ (προσυγκέντρωση στις 10.30 πμ, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων).

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  Ε.Ε. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα