7 Οκτωβρίου 2014

Αντιφασιστική Συναυλία στο Μαρούσι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Χρυσής Αυγής στις 11 Ιουλίου, να ανοίξει στο Μαρούσι (Κηφισίας και Μαραθωνοδρόμου), με απόλυτη μυστικότητα, τα γραφεία του βόρειου τομέα της δεν έμεινε αναπάντητη από τους πολίτες του Μαρουσιού και των άλλων Βορείων Προαστίων.

Η μεγαλειώδης πορεία στις 24 Ιούλη των τουλάχιστον 1500 αντιφασιστών, έδειξε τη θέλησή των συμπολιτών μας να αγωνιστούν για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στο φασισμό. Η έντονη Αστυνομική παρουσία σε αυτήν, δεν ήταν ικανή ούτε να τρομοκρατήσει κανένα ούτε να σταματήσει την πορεία

Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση των αντιφασιστών αγωνιστών της περιοχής μας όταν την Παρασκευή 1 Αυγούστου, με συνδυασμένη επιχείρηση, οι παρακρατικοί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και οι επίσημες δυνάμεις καταστολής έβαλαν στο στόχαστρο την κατάληψη της βίλας Κουβέλου. Και εκεί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες και απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής και το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Η άμεση και δυναμική αντίδραση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να αναγκαστούν αργά το βράδυ να αποχωρήσουν.

Αυτή η πρώτη νίκη δείχνει το δρόμο. Ο Αγώνας μας δεν σταματά εδώ. Και αυτό γιατί γνωρίζουμε ποιά είναι η Χρυσή Αυγή.

Γνωρίζουμε ότι στόχος της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι το σύστημα αλλά αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, την ανεργία και την εξαθλίωση. Στόχος της δεν είναι η προστασία των «Ελλήνων» αλλά να γίνει το Μαρούσι κέντρο φιλοξενίας της μαφίας και τα γραφεία τους «άντρο» επιθέσεων σε μετανάστες και αγωνιστές.

Γνωρίζουμε ότι όσες αντισυστημικές «κορώνες» και αν βγάζουν την ίδια στιγμή συναλλάσσονται υπογείως με τους «Μπαλτάκους» και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί ευθύνονται για εγκληματικές επιθέσεις σε μετανάστες. Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.
Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται

Η δύναμη του λαού μας και ο αγώνας για δημοκρατία είναι πολύ δυνατότεροι από τα "τσιράκια του συστήματος". Όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στο Ν. Ηράκλειο, μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, συλλογικοτήτων και πολλών αντιφασιστικών κινήσεων, οι νεοναζί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους. Έτσι θα γίνει κι εδώ! Τίποτε δεν είναι δυνατότερο από την επιθυμία για ελεύθερη έκφραση και τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο Μαρούσι και στην ευρύτερη περιοχή, καλούμε κάθε αντιφασιστική κίνηση, συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της περιοχής, να απομονώσουν τους φασίστες της Χ. Α. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

Ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά, 
έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ Παρασκευή 10 Οκτωβρίου (σταθμός ΗΣΑΠ  - Μαρούσι)

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου (σταθμός ΗΣΑΠ στο Μαρούσι)

________________________________________________________
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ


(Από την Προκήρυξη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων)
______________________________________

Στη συναυλία της Παρασκευής συμμετέχουν:

Radio Sol
Sun Elecric Dopperman
Satyrs
Ονόματα δε λέμε (Taburo Bota)
Νέα Όρια
Infinik
Derogation

Stand Up Comedy Με τους:
Βύρων Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Χριστοφορίδης
Αριστοτέλης Ρήγας
Χρύσα Κατσαρίνη
Αλέξανδρος Τίτκωβ
Θωμάς Ζάμπρας
Πάρις Ρούπος
Άγγελος Σπηλιωτόπουλος

Απόλλων Roach


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα